VIU LA HISTÒRIA DEL PALLARS JUSSÀ AMB L’APP ‘VIATGE ALS ORÍGENS’

Ara pots gaudir d’una nova experiència turística al voltant de la història i l’arqueologia del Pallars Jussà. 

La comarca aposta per la innovació posant en marxa una nova aplicació que permet la immersió en alguns dels indrets més emblemàtics del territori, gràcies a la realitat virtual.Amb aquesta app els visitants poden recrear vuit escenes històriques a diferents ubicacions del Pallars Jussà, veient-los d’una forma innovadora mitjançant la realitat augmentada i els vídeos en 360º .

Es tracta  d’una primera experiència de recreació virtual per a poder visualitzar alguns dels espais turístics més rellevants de la comarca, combinant el llegat patrimonial del Pallars Jussà com la paleontologia, els castells de frontera, els nuclis medievals i la memòria històrica  amb les noves tecnologies.  

L’aplicatiu s’ha  realitzat a mode de prova pilot per tal de poder analitzar-ne el funcionament i estendre’l més endavant a d’altres indrets del Pallars Jussà. Un dels seus objectius és atraure nous perfils de consumidors i complementar les visites a aquests espais patrimonials. També vol convertir-se en una eina de dinamització turística que aprofiti de forma sostenible el patrimoni natural.

En total s’han recreat vuit escenes localitzades en quatre espais diferents:

A Tremp: viatgem a l’època medieval  gràcies a la reconstrucció de dues parts de la muralla medieval. S’hi ha recreat una imatge 360º de l’antiga àrea comercial amb elements de la vida quotidiana de l’època medieval.

A Isona (la Posa):  podem fer un viatge al període del Cretaci. Aquí hi ha una escena al jaciment d’icnites, on amb l’ajuda de la realitat augmentada, podem contemplar com les rajades van excavar els clots d’alimentació superficials que han deixat unes marques tan característiques. També hi podem fer un altre viatge a la història més recent cap a la guerra civil. Veurem un vídeo de 360º que recrea la vida al front del Pallars des d’un búnquer i des de l’ermita de la Posa. 

A Gavet de la Conca: el visitant pot veure una reconstrucció de l’exterior del Castell de Sant Gervàs amb realitat augmentada. 

I finalment, a Salàs de Pallars: es recrea una imatge de 360º al carrer del raval del vall, concretament, l’antiga fira de bestiar de peu rodó de Salàs de principis del s. XX.

L’aplicació també disposa d’un mode off-line de 360º que permet gaudir de totes les escenes des de qualsevol lloc. Us podeu descarregar l’aplicació des del QR adjunt i començar la immersió

Per a poder gaudir d’aquesta experiència immersiva, l’usuari només haurà de descarregar-se gratuïtament l’aplicació ‘Viatge als orígens’ de Google Play o Apple Store i fotografiar amb el seu dispositiu mòbil els diferents codis QR que es trobaran col•locats a les localitzacions de les escenes. Fent això, els elements virtuals es fusionaran amb la realitat i podrà submergir-se dins aquesta nova experiència.

Aquesta actuació ha estat promoguda gràcies a fons europeus, dins l’operació ‘Foment del Patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà’. El 50% està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i amb aportacions de la Diputació de Lleida, dels ajuntaments del Pallars Jussà i del mateix Consell Comarcal. 

Vine a fer un viatge cap a la història del Pallars Jussà i descobreix com la petjada del temps ha influït en el desenvolupament d’una comarca molt rica en patrimoni natural i cultural.

Comparteix aquest article