5 RUTES PER REFRESCAR-TE AQUEST ESTIU AL PALLARS JUSSÀ

AMB L’ESTIU TRUCANT A LA PORTA, US PORTEM 5 RUTES REFRESCANTS PER DESCOBRIR ELS CONTRASTOS DEL PALLARS JUSSÀ. PODEU CAMINAR PER MUNTANYES, VALLS, RIUS, GORGS, BOSCOS I PANTANS, I DESCOBRIR NOUS RACONS GRÀCIES AL FESTIVAL DE SENDERISME DE LA VALL FOSCA.

1. PEL CAMÍ DE RUS FINS ALS ESTANYS
(LA VALL FOSCA)

La Vall de Riqüerna és un espectacle en qualsevol època de l’any. La ruta s’inicia a Capdella i remunta el riu per un camí de ferradura amb trams empedrats a l’ombra d’avellaners i roures. Creuaràs prats i pastures fins a l’emblemàtic salt del Riqüerna. Els més entrenats poden seguir i enfilar-se pel barranc de les Maineres, on trobaran els estanys que formen la capçalera glacial de la vall: l’estany Tapat i l’estany de Salado, sota el pic de Salado.

2. VOREJANT L’EMBASSAMENT DE SANT ANTONI

L’embassament de Sant Antoni és la platja d’interior de la comarca i un dels seus principals atractius amb més de 2000 km2 i 11 km de longitud. Ofereix unes vistes increïbles amb muntanya, camps de conreu i aigua. Un camí perfecte per passejar amb els petits de la casa. Pots iniciar la ruta a la zona del Piolet de Salàs de Pallars o a la Pobla de Segur. És un camí fàcil i planer de 6,7 km, ideal per fer en bicicleta i on podem parar i banyar-nos quan ens vingui de gust.

3. LA TREMOLUGA DE NAENS

Gaudeix d’aquesta microreserva del projecte Gratitud Pallars situada a tocar de Naens
(Senterada), al voltant del camí vell que comunica amb El Burguet. Aquí trobaràs una ruta circular de 2km ideal per fer amb tota la família on reconnectar amb la natura. Es tracta d’un bosc ombrívol i ple de vida on podràs acariciar a un roure centenari, admirar l’escultura de la dona ocell o realitzar-hi una visita guiada per descobrir la seva rica biodiversitat amb Salvatgines.
Reserva a: pallarsclick.com
(http://bit.ly/VisitesPatrimoni)

4. EL BARRANC DEL BOSC

Aquesta és una excursió d’exigència moderada per fer en mig dia que et permetrà endinsar-te a la Serra del Montsec. L’itinerari circular d’11 km s’inicia i acaba a l’hotel Terradets. Podràs descobrir-hi Roca Regina, un imponent cingle de roca calcària situat en un entorn natural espectacular amb vistes a l’embassament de Cellers.

5. EL PONT DE BÓIXOLS

Entre Tremp i Coll de Nargó trobareu el petit poble de Bóixols. Aquí hi ha una ruta molt curta (1,2 km) amb ingredients ben atractius, un sender empedrat que passa entre grans parets de pedra i un final preciós amb pont medieval, salt d’aigua i un gorg on refrescar-se.

Comparteix aquest article