Al ritme de la natura: curses i marxes de muntanya al magnífic territori del Pallars Sobirà

MARXES POPULARS I CURSES DEL PALLARS SOBIRÀ (MAIG- DESEMBRE 2024)

Les curses/ marxes populars al Pallars Sobirà són el reflex de la cooperació i l’arrelament de la població ja que a través de la participació i l’organització, aquests esdeveniments esportius tenen continuïtat i cada any augmenten el nombre d’edicions. 

A més a més la varietat de nivells d’exigència i modalitats de les curses, donen pas que hi participin des d’esportistes d’alt nivell fins a aficionats. En conclusió, tots aquells amants del trail que vulguin compartir l’esperit de muntanya ho poden fer en les diferents modalitats que ofereix el calendari d’aquest any. La majoria dels esdeveniments inclouen la modalitat marxa/cursa a part del trail, per a poder arribar a tothom.

La temporada s’inicia el mes d’abril amb la XII edició de la Cursa Popular Vila Comtal de Sort. Seguirà maig amb la primera cursa trail mes alpina el dia 11 on podreu  participar a la Sky Race Pic de l’Orri (Vall de Siarb), continua amb la Marató Vall de Cardós el 18 de maig i una marxa que complirà la seva 20à edició el 26 de maig, la Marxa Vall de Siarb (Llagunes- Soriguera). 

El primer dia de juny la referent vertical catalana inicia el mes amb la X Milla Vertical d’Àreu, el 9 de juny arriba la 2a edició de Camins de Falles a l’Alt Àneu, que transcorre pels camins tradicionals d’aquesta festivitat, i el dia 16 de juny se celebra la 11a edició de La Ribalera a Tírvia. 

Roní celebra la festa major amb la 2a Bunkers Trail i el 13 de juliol tindrà lloc la 2a edició de la Córrekamins a Ainet de Cardós. El mes més calorós de l’estiu s’organitza la 6a edició Vertical La Bandera a la Guingueta d’Àneu i quan el sol ja no pica tant, el 14 de setembre, se celebra la 14a edició de Rialp Matxicots. 

Finalment, per acomiadar la temporada, es correrà la 10a Cursa Popular Sant Silvestre a Esterri d’Àneu. 

El futur de les següents  temporades trail d’esport a la muntanya està assegurat per la gran participació de la lliga de curses d’edat escolar organitzada pel Consell Esportiu del Pallars Sobirà. L’Encamada se celebra cada any i inclou 7 curses amb els seus respectius organitzadors: Rialp Matxixics, Ultra Xics Valls d’Àneu, Cros de Sort, Cros de Llessui, Cros de Cardós, Mini Milla i Camins de Falles. 

Animeu-vos a experimentar els paisatges de muntanya a través de l’esport i la cultura popular d’aquestes marxes i curses del Pallars Sobirà. No us en perdeu cap! 

Per més informació consulteu l’agenda a turisme.pallarssobira.cat. 

Oficina comarcal de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Camí de la Cabanera, s/n.

25560 Sort

Tel. 973 621 002

turisme@pallarssobira.cat

turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article