Paisatges inoblidables al Capcir

Poques regions de muntanya s’han mantingut tan verges i salvatges com el Capcir. Aquesta comarca de la Catalunya Nord, aliena a la revolució industrial, ha sabut conservar un caràcter rural que l’han fet irresistible per als amants de la natura. Detallem aquí alguns dels imprescindibles de “la Muntanya de l’Aude”.

La Cova de Font-Rabiosa

Al nord del Capcir, al terme municipal de Font-rabiosa, els amants de la geologia tenen una altra parada obligada. Es tracta de la ‘Grotte de Fontrabiouse, un veritable tresor subterrani que permet una hora llarga de diversió i admiració. No va ser descoberta fins al 1958, quan els treballs d’una pedrera que extreia materials per al Palau de Chaillot de París i el Palau dels Reis de Perpinyà van accedir a aquest immens habitacle sota terra,d e 12 quilòmetres de llargària i 25 metres de fondària. D’origen càrstic, les formacions d’aragonites que s’hi poden trobar li donen un aspecte únic. El 1983, es va permetre l’accés al públic a un recorregut d’un quilòmetre i un desnivell de 70 esglaons que es pot transitar en uns seixanta minuts.

Els vells mamífers dels Pirineus, al Parc Animalier

Només arribar al primer terme municipal del Capcir des del sud, els Angles, les famílies tenen l’oportunitat de viure una jornada inoblidable. El Parc Animalier, obert tots els dies de l’any, ens ofereix dos recorreguts per veure i interactuar amb la flora i fauna dels Pirineus, lliure en el seu hàbitat natural. Grans i petits tenen la possibilitat d’alimentar alguns dels grans mamífers que han deixat petjada en aquesta regió, tant els actuals com aquells que van quedar totalment o pràcticament extingits. Alguns dels grans reclams del parc és poder veure el majestuós ren, impossible de veure fora del parc, però també el llop, molt car de veure actualment al Pirineu, i el visó, de qui sabem que va recórrer aquests cims per les pintures rupestres que n’han deixat constància a les parets de coves, abrics i balmes.

Pyrénés Cerdagne Tourisme
1 Place del Roser

66800 Sallagagouse
Tel. 04 68 04 15 47
pyrenees-cerdagne.com

Comparteix aquest article