Viu les fires de tardor al Pallars Jussà

La tardor és l’època  ideal per visitar el Pallars Jussà, no només per gaudir dels  paisatges i els seus canvis de tonalitats, buscar bolets o escoltar la brama del cérvol,  si no per visitar i viure les seves tradicionals fires i aprofitar per entaular-se amb productes de proximitat emblemàtics com el corder xisqueta, els bolets  o els vins d’alçada. Tot plegat, una combinació que permet captar l’essència del Pallars a través del paladar. 

Enguany celebrem la sisena edició del CORDEVI, el Festival Gastronòmic del

Pallars un esdeveniment queposa en valor aquest entorn idíl·lic a través dels seus productes agroalimentaris. El festival permet viure experiències úniques per conèixer els productes locals de la mà dels millors amfitrions: els productors, elaboradors, ramaders i restauradors de casa nostra. 

Fins el 12 de novembre, podreu gaudir d’un munt de propostes que inclouen menús km.0 , experiències gastronòmiques,  espectacles,  visites a productors, tallers de cuina i jornades tècniques i de reflexió . Es tracta d’activitats singulars que connecten els productes agroalimentaris, amb la natura i l’art.

Trobareu tota la programació  i les inscripcions a: https://festivalcordevi.cat/

JORNADES MICOLÒGIQUES

Cada octubre el Consell Comarcal organitza les jornades micològiques del  Pallars Jussà que arriben a la XXII edició  per a conèixer millor el món dels bolets. De fet,  són un dels productes més representatius de la temporada i els boscos del Pallars s’omplen de boletaires amb l’afany d’omplir els seus cistells. Enguany s’han organitzat 3 esdeveniments, dues sortides interpretatives al bosc i un taller de cuina de bolets amb tast. Les inscripcions a aquestes activitats són a través del portal www.pallarsclick.com 

Pren nota  i no et perdis cap fira, les autèntiques protagonistes de la tardor al Pallars Jussà: 

  1. 7 i 8 d’octubre: La Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí: una de les més importants del Pirineu, que coincideix amb la baixada dels ramats transhumants de les muntanyes.
  2. 14 i 15 d’octubre: A Llimiana se celebra l’emblemàtica Fira del Mostillo i productes de tardor, que arriba a la seva 14a edició amb una festa que gira al voltant d’ un dolç fet a partir del most del vi de la collita de l’any, en aquest pintoresc poble que és un autèntic balcó al Montsec també s’hi citen artesans com els forjadors en la seva desena Trobada de Forja
  3. 22 d’octubre: A Isona, la protagonista és la  Fira Boletus com el seu nom indica dona a conèixer el món dels bolets, amb diverses activitats: recollida de bolets al bosc, xerrades, mostra gastronòmica i exposició de bolets.
  4. 28 d’octubre:  a  Tremp trobem la Fira del Codony l’única fi a al món dedicada a aquest fruit tant característic i alhora desconegut. Un ingredient bàsic per realitzar delicioses receptes com el codonyat o l’allioli de codony. El mateix dia  els visitants de la ciutat poden gaudir de la 2a Fira d’ Esports de Muntanya de Tremp, on disciplines com el ciclisme, l’escalada, o les curses de muntanya són les protagonistes. 
  5. 14 de novembre: finalment la Diada de rememoració de la fira de Salàs de Pallars, posa punt i final a les cites firals de la tardor. Aquesta celebració  commemora la importància de la fira de bestiar de peu rodó que es va realitzar en aquesta vila fins als anys 50.

Consulta totes les activitats del Pallars Jussà a la nostra agenda: https://www.pallarsjussa.net/ca/activitats

Comparteix aquest article