L’HOTEL MAS LA FERRERIA UNA ALTRA HISTÒRIA

Arribem a l’Hotel Mas la Ferreria pel camí que porta a Santa Margarida de Bianya, una de les 15 esglésies romàniques que esquitxen la vall garrotxina. Enmig d’un silenci apaivagador, arribem fins a la pèrgola on ens esperen l’Àngels i en Llorenç, la parella que fa una colla d’anys van somniar amb aquest hotel de quatre estrelles quan només eren les restes d’un antic mas del segle XIV. Als nostres peus, una piscina d’aigua calma reflecteix la llum del sol enmig del verd de l’estiu. Davant, les arrodonides muntanyes dels llindars de la vall gairebé es poden tocar.

El paisatge idíl·lic ens porta a una conversa assossegada sobre quina mena d’allotjament és l’Hotel Mas la Ferreria. “No és ni un hotel rural ni una casa rural més maca”, comença en Llorenç. “El turisme rural es basa en el ‘do it yourself’, aquí tens les claus i allà està la nevera; però aquí ja hi havia abans moltes cases rurals molt maques, vam pensar que havíem d’oferir alguna cosa més, i aquesta cosa va ser apostar per el servei. El lloc comptava amb moltes possibilitats i vam voler que, tot i tractar-se d’una casa enmig de la muntanya, tingués totes les prestacions que es poden trobar a un hotel de qualsevol gran capital del món. Tenim un hotel amb nou habitacions, un menjador amb capacitat de 25 a 30 persones i un equip de 12 professionals; això demostra que estem apostant per un bon servei”.

Alhora, l’Hotel Mas la Ferreria ha tingut cura perquè totes les instal·lacions i els serveis siguin redundants. “Tots els sistemes crítics estan doblats i comptem amb les darreres tecnologies, tant en climatització, com en comunicació”, explica Llorenç Hernández. “La calefacció aquí és un tema essencial, si et falla, has de tenir un pla B. Però a banda de les instal·lacions de primer nivell, el millor de l’hotel i el restaurant del Mas la Ferreria és el lloc on es troben. Som en un dels racons més bonics de la Vall de Bianya, i la vista des d’aquí és fantàstica. La combinació d’un hotel boutique de quatre estrelles en un lloc tant especial converteix l’estada en una experiència singular.”.

GAUDEIX DE L’HOTEL MAS LA FERRERIA ENCARA QUE SIGUI PER POC TEMPS

Des de fa uns mesos, tothom pot gaudir de l’Hotel Mas la Ferreria, i és que el complex ha obert el restaurant a tots els comensals que siguin a la Garrotxa, independentment de si es queden a dormir o no. El concepte és el mateix que per a l’hotel: oferir un producte i un servei de primer nivell. “No perseguim estrelles, però ens volem diferenciar per la qualitat del producte, la presentació i el servei, per tal que sigui un restaurant on la gent vingui a gaudir de la singularitat del lloc i de la bona gastronomia” comenten l’Àngels i en Llorenç. “Tenim una carta que no és excessivament llarga, on prima la qualitat del producte, la bona confecció i la intimitat del servei. 

NOMÉS LES TROBARÀS AQUÍ

El Mas la Ferreria compta amb unes postres exclusives. Es tracta del Coulant de la Ferreria, dissenyat pels xefs en base als productes locals i singulars de la vall: d’una banda, el formatge de Mas Farró, un producte molt preuat i reconegut en restaurants d’alta cuina dins i fora de la Garrotxa, acompanyat d’un crumble de farro, producte autòcton de La Vall de Bianya. L’hotel vol presentar el Coulant de la Ferreria a la pròxima Fira del Farro de la Vall de Bianya. Mentrestant, només es podrà degustar al restaurant bianyenc.

Hotel Mas la Ferreria

Mas la Ferreria, Santa Margarida

17813 La Vall de Bianya

Tel. 972 29 13 45

hotelmaslaferreria.com

info@hotelmaslaferreria.com

Comparteix aquest article