Tortell d’Olot, també a l’estiu

Olot és una capital de comarca que sempre cal tenir en compte si es decideix passar les vacances a les comarques gironines o a les proximitats d’Osona. A Vic i a la ciutat garrotxina només els separen els pocs quilòmetres dels túnels de Bracons. Olot és un perfecte camp base per allotjar-se o fer un àpat abans o després de visitar la Fageda d’en Jordà, les viles medievals de Santa Pau o Besalú, o refrescar-se en algun dels gorgs que s’amaguen als boscos garrotxins. A la capital de comarca és molt difícil no encertar-la quan es tracta d’escollir un restaurant, i és que a tots es menja molt bé. I ningú no en pot marxar sense emportar-se un record per al paladar de producte ben bé d’Olot. Els típics souvenirs gastronòmics són els embotits, la ratafia i el tortell d’Olot. L’origen d’aquest tortell trenat prové de l’empremta que els jueus van deixar a la ciutat. La tradició l’ha portat fins als nostres dies elaborat amb farina, sucre, ous, i anís o matafaluga. Per Rams és quan més es consumeix, si bé se’n produeix i se’n compra tot l’any. Se sol menjar acompanyat d’alguna beguda espirituosa. Així doncs, la ratafia o el moscatell hi mariden molt bé.

Al setembre, Olot surt en el calendari

Del 6 al 10 de setembre, per les Festes del Tura, la festa major d’Olot, és sempre un bon moment per acostar-se a la ciutat dels volcans. El model de la celebració consisteix a organitzar concerts i altres activitats simultànies a les diferents places, i totes són de franc. Cal estar atents a les noves tendències: la programació musical de la festa es basa a contractar a grans músics quan encara no són famosos i puja el seu caixet.

Forn Jaume

C/ Sant Ferriol, 7

17800 Olot

972 26 36 48

Comparteix aquest article