L’experiència del viatge TURISTREN  

Escapa’t de la pressa i puja als trens turístics de Catalunya. Viuràs un món de sensacions. Finestres amb vistes als paisatges més espectaculars i recorreguts dalt de trens únics o d’època. A bord del Cremallera i els Funiculars de Montserrat, el Tren Cremallera de Núria, el Tren del Ciment, el Tren dels Llacs i el Funicular de Gelida, l’aventura comença molt abans d’arribar a la teva destinació. El trajecte és l’experiència. 

Cremallera i Funiculars de Montserrat 

És la postal més icònica de Catalunya. Endinsa’t al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat (Bages) a bord del tren cremallera, amb un recorregut entre els famosos cingles arrodonits. En només cinc quilòmetres salvaràs 600 metres de desnivell amb destinació al Santuari de Montserrat. Un cop allà pots acabar l’ascens prenent el Funicular de Sant Joan per contemplar el Monestir a vista d’ocell a 1.000 metres d’altitud; i el Funicular de la Santa Cova, que duu a la gruta on segons la llegenda van trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. 

NOU FUNICULAR SANT JOAN MONTSERRAT FGC juny 2015

Cremallera de Núria 

Que què és un cremallera? Doncs un tren amb tracció per engranatge amb una via dentada per remuntar pendents tan forts que un tren convencional no tindria prou potència per pujar-hi. En el cas del cremallera que duu a l’estació de muntanya de Vall de Núria (Ripollès) és tan cert (ascendeix un desnivell de 1.000 metres en 40 minuts) que allà ni tan sols arriben els cotxes. Respira aire pur i practica el senderisme, rutes a cavall, passejos en barca al llac o jocs al Parc Lúdic. El bell entorn natural es gaudeix a totes les èpoques de l’any i pots quedar-t’hi a menjar i dormir, gaudint dels serveis d’allotjament i restauració. 

toni grases

Tren del Ciment 

Viatja en el temps a bord d’un tren singular que uneix el municipi de Guardiola de Berguedà amb l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug, que va ser la primera de l’Estat. Aquest trenet és una joia ferroviària de Catalunya que creua boscos i atractius paisatges, als peus del Parc Natural del Cadí-Moixeró. A les quatre parades del recorregut podeu visitar l’Exposició de Trens Històrics de la Vall del Llobregat, el Monestir de Santa Maria de Lillet, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment. És un petit viatge (3,5 km en 20 minuts) però amb una gran història! 

oriol molas

Tren dels Llacs 

Aquesta ruta turística opera sobre la línia regional Lleida-La Pobla de Segur. El viatge és una meravella que travessa tres comarques (Segrià, la Noguera i Pallars Jussà) en una successió de paisatges molt diversos: resseguint meandres, pel costat d’embassaments i muntanyes i creuant fins a 40 túnels i 75 ponts al llarg de 89 km que s’enfilen cap al Prepirineu. A diari hi ha diverses circulacions però si vols fer-ne una experiència, tria els trens turístics: el Tren Històric (opera els dissabtes des del 19 d’agost), amb vagons i locomotores dels anys 60; o el Tren Panoràmic (el 5 i 12 d’agost i el 28 d’octubre), amb finestrals de grans dimensions. 

Funicular de Gelida 

Acabem el recorregut pujant a aquest tren entranyable de la història ferroviària de Catalunya. El trajecte de poc menys d’un quilòmetre entre l’estació d’FGC i el centre urbà de Gelida (Alt Penedès) el pots fer en un dels dos cotxes d’època restaurats i et quedarà temps per visitar el Centre d’Interpretació del Funicular o fer una ruta modernista per Gelida.

Trens turístics d’FGC Horaris, bitllets i paquets a: 

turistren.cat 

Comparteix aquest article