Moure’s per la comarca del Pallars Sobirà

El Pallars Sobirà disposa d’un servei de transport a la demanda a les diferents valls per tal millorar la mobilitat de la població de les zones amb poca densitat i així garantir una millor comunicació dels habitants de nuclis de població petits amb els centres urbans.

A més, també té en marxa aquest tipus de transport a la demanda per comunicar-se amb la comarca veïna de l’Alt Urgell. Els vehicles amb què es presta aquest servei són tipus taxi o similars i els usuaris han de sol·licitar el servei amb antelació, 24 hores abans.

Les connexions amb el Pallars Jussà són mitjançant el transport públic d’ALSA, el sistema combinat de bus i tren que connecta amb el tren de la Pobla (línia Lleida – La Pobla de Segur fins al Pallars Sobirà; a Lleida, connexió amb línies de tren convencional i d’Alta Velocitat a Barcelona i Madrid).

A partir del juny i fins a finals de setembre, es posa en marxa la línia del Bus del Parc, servei de Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que apropa l’eix principal de la comarca i Espot amb les comarques del Jussà, la Val d’Aran i la Ribagorça.

A l’hivern, des de desembre el Taxi de la neu i l’Ski Bus connecten les pistes d’esquí d’Espot i Port Ainé amb Lleida, Balaguer, Tremp, la Pobla, Sort i Rialp, i un transport a la demanda connecta l’estació de Baquèira amb les poblacions de la Guingueta d’Àneu amb parada a Esterri d’Àneu i València d’Àneu.

L’Ski Bus està operatiu tots els caps de setmana i festius amb sortida des de Lleida i parada a Balaguer, Tremp, Pobla, Sort i Rialp. El bitllet és de compra anticipada a Alsa o directament al bus.

El Taxi de la Neu pot ser diari i es fa amb reserva prèvia el dia anterior abans de les 20 h i és el servei de taxi que fa el trajecte des de Sort fins a les estacions d’Espot i Port Ainé.

El transport a la demanda que connecta amb l’estació de Baquèira (Peülla-Bonaigua-Cap del Port) és de caps de setmana i vacances escolars, i cal fer reserva prèvia.

Tota aquesta informació es pot consultar a la pàgina web de turisme. pallarssobira.cat (mobilitat).I, si us ve de gust o us falta informació, visiteu-nos! Ens trobareu a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà, a Sort.

AGENDA

Ja sigui per una sortida curta o per unes vacances d´hivern, al Pallars Sobirà els amants de l´hivern i la natura trobaran la seva escapada ideal.

5 àrees esquiables, gran varietat d’activitats a la neu, magnífiques rutes de senderisme, museus, bona gastronomia i una bona acollida.

Si vols conèixer el Pallars Sobirà des de dins, n’has de viure les festes i tradicions. Et fascinarà la màgia dels nostres costums més ancestrals com ara el carnaval que omple de disbauxa tots els carrers i les pistes d’esquí i que acabarà amb la gran festa gastronòmica popular a les poblacions més grans.

No et perdis res! T’esperem!

FEBRER

11 i 25 // SORTIDA RAQUETES DE NEU
Espot. Sortida guiada. Caminar per la neu al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Organitza: Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Durada: matí.
973 62 40 36 (Casa del Parc a Espot)
https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/aiguestortes/inici/
Del 17 al 21 // CARNAVAL
Àreu, Espot, Esterri d’Àneu, Gerri de la Sal, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Ribera de Cardós i Sort. “Vianda”, ball de la Passa, disfressa i calderada popular. Es recomana la degustació del farcit de carnaval, plat típic d’aquest dia, i gaudir del ball de nit.
973 62 10 02
turisme.pallarssobira.cat.

18 // CARNAVAL a SKIPALLARS
Espot, Port Ainé, Tavascan i Virós Vallferrera. Disfressats, concursos i activitats diverses.
973 62 11 99
skipallars.cat.

MARÇ

4 i 5 // OPEN BETULA SLOPE STYLE
Port Ainé. Competició Freeski i Snwoboard.
973 62 11 99
www.skipallars.cat

11 i 25 // SORTIDA RAQUETES DE NEU
Espot. Sortida guiada. Caminar per la neu al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Organitza: Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Durada: matí.
973 62 40 36 (Casa del Parc a Espot)
https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/aiguestortes/inici/
Dates per determinar // 13a FOC DE NEU
Àlt Àneu. Cursa de raquetes de neu.
973 62 65 68
focdeneu.cat, turismevallsdaneu.com

12 // 59a EDICIÓ DE LA CURSA BASSIERO – UEC BARCELONA
Valls d’Àneu. Una travessa d’esquí de muntanya que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que se celebra al bell mig del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als voltants del Pic del Bassiero; la vall de Gerber.
973 62 60 05 / 973 62 65 68
www.turismevallsdaneu.com
http://uecbarcelona.org/bassiero

18 // AVIEM EL BESTIAR
Llessui. Sortida de mig dia (matí), on s’acompanya i ajuda a un dels pastors de Llessui a aviar el bestiar. Contacte: Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua.
973 62 17 98
https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/aiguestortes/inici/

18 // CURSA POPULAR GALL FER
Port Ainé. Competició per a tots els públics i nivells d’esquí.
973 62 11 99
skipallars.cat

25 // XII TAMARRO RACE
Espot. Competició per a tots els públics i nivells d’esquí.
973 62 11 99
skipallars.cat

Oficina comarcal de turisme del
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel. 973 621 002
turisme@pallarssobira.cat
turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article