Viu l’hivern al ’HIVERN AL Pallars Jussà

Al Pallars Jussà pots gaudir i fer-te conscient del pas de les estacions i el canvi en els paisatges.

Cada temporada veiem les transformacions, les fulles, els colors, les boires, la neu i els capvespres omplen de llum diferent la Conca de Tremp i les seves vinyes, però també els estanys del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El senderisme és l’activitat ideal per gaudir d’aquests canvis i es pot dur a terme durant tot l’any.

Hi ha un total 63 senders senyalitzats arreu de la comarca. Resseguint els camins del Jussà podràs endinsar-te en boscos de ribera, vorejar els embassaments i llacs, descobrir runes i castells romànics, dòlmens, els rastres dels últims dinosaures que van viure a Europa o enlairar-te, per exemple, a miradors privilegiats des d’on contemplar els primers paisatges nevats a la Vall Fosca.

Pels amants de la natura i l’aventura a l’hivern podeu viure les activitats guiades i les experiències que ofereix la guia de Viu Jussà. Hi trobareu sortides amb raquetes de neu i interpretació de rastres, entre d’altres. A banda de participar d’activitats esportives a la natura, aquest projecte també ens permet endinsar-nos en l’activitat productora de la comarca. Conèixer els cellers i les vinyes, així com els productors locals del territori i els restaurants que ofereixen els seus productes.

Si el viatger prefereix descobrir el patrimoni cultural i la tradició de la comarca, compta amb visites guiades a espais com el Castell de Mur, les botigues museu de Salàs, el Museu hidroelèctric de Capdella o la central de Talarn. A més, tots els dissabtes es pot descobrir el passat adober de la ciutat de Tremp o aprofitar i fer un tastet de tot el que pot oferir la comarca a l’Epicentre, el centre de visitants del Geoparc.

Visites guiades al Patrimoni de la Comarca

El Consell Comarcal promou visites guiades per descobrir indrets poc coneguts del patrimoni cultural i natural de la comarca. La propera cita és l’11 de desembre, quan ens acostarem al poblat d’Herba-savina acompanyats del guiatge de Salvatgines per a conèixer la fauna i flora dels boscos de Boumort i els seus espectaculars penya-segats. Aquesta activitat es pot reservar al portal pallarsclick.com
També arriben les darreres fires de l’any. A la Pobla de Segur se celebra la tradicional fira de Nadal el 10 de desembre i una nova edició de la Firaski dedicada al material de neu i muntanya que enguany canvia d’ubicació i es trasllada a la Serradora.

Trobareu més informació sobre les activitats turístiques del Pallars Jussà a:
www.pallarsjussa.net

Epicentre, centre de visitants del Geoparc.
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article