Aquest cap de setmana pots fer plans al MNAC

Aquest cap de setmana… i tots! Al llarg de tot l’any, dissabtes i diumenges el Museu Nacional d’Art de Catalunya ofereix propostes originals i divertides per apropar l’art als visitants de totes les edats i per convertir la teva estada al Palau Nacional en una experiència més completa, amb activitats de tota mena com ara tallers, castells, espectacles de dansa i música, gastronomia, visites guiades, sessions de DJ… 

El programa “Cap de setmana? Al MNAC” s’ha consolidat com un gran atractiu per gaudir del museu de forma guiada o autònoma. Es va posar en marxa el maig del 2023 i aquest nou curs continua amb nous alicients per fer que la teva visita a Montjuïc pagui encara més la pena. Les propostes s’estructuren en cinc eixos:

  1. Descoberta: per capbussar-te a la col·lecció d’art i a les exposicions temporals. S’organitzen taules rodones, visites d’autor acompanyats dels expert i comissaris…

    A destacar: els itineraris “Una obra, 15 minuts”, on t’expliquen un tema a través de tres obres de la col·lecció, en un quart d’hora cadascuna. Unes pinzellades per acostar-nos a l’art amb una mirada contemporània. Alguns dels recorreguts duen per títol: Sang i fetge. Històries de martiris; Picasso i el romànic o Qui paga, mana: mecenes i artistes. Aquests itineraris es fan dos cops al mes.

  2. Per saber-ne més: si t’apuntes a les visites Zona restringida, podràs entrar a espais, com ara les reserves, que estan tancats al públic, i conéixer-los de la mà de professionals del museu que hi treballen.

    També s’organitzen trobades amb artistes contemporanis, l’obra dels quals dialoga amb la col·lecció del MNAC.
  3. Pràctica artística: en quin altre espai pot passar que pots dibuixar davant d’un Fortuny? Al MNAC pots participar a tallers de creació per a adults, on podràs inspirar-te i aprendre directament davant l’obra d’art!

    Aquesta tardor la il·lustradora Nadia Hafid, premi Nacional, impartirà un taller en el marc del Barcelona Dibuixa.
  4. Les arts al museu: el MNAC crea vincles amb altres institucions culturals i comunitàries: l’Institut del Teatre, l’ESMUC, l’IEA Oriol Martorell i el Cercle Artístic Sant Lluc, perquè altres disciplines artístiques com la dansa, la música i la literatura interaccionin amb les obres del museu.

    Per exemple, a l’activitat El Museu Dansat alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre executen peces de dansa inspirades en obres de la col·lecció.

    Com a novetat, el desembre es farà una lectura dramatitzada de l’obra El celler de les Galeries Laietanes a la sala on s’exposen fragments de la decoració mural del celler, també en col·laboració amb l’Institut del Teatre.

    I en aquest teixir llaços amb la comunitat més propera, el MNAC cuida la relació amb els seus veïns, els del barri del Poble Sec. Durant sis dissabtes de tardor, organitzen Art & vinils: Sessions de DJ a la Sala de la Cúpula, de la mà de l’Associació Cultural del Poble Sec, Salvadiscos.

    No t’ho perdis: diumenge 13 d’octubre la Sala Oval acollirà una Diada castellera per celebrar el 25é aniversari dels Castellers del Poble Sec.
  5. Al teu aire i en família: a més de les activitats programades, pots gaudir dels espais per ser visitats lliurement, com les terrasses-mirador, on t’impressionaran les seves vistes 360º de Barcelona, la Sala de la Cúpula i el mural de Joan Miró, la Sala Oval, i els serveis de restauració i botiga del MNAC.

    També posa a disposició dels visitants activitats autònomes com els quaderns d’El Museu dibuixat, pensats no només per a públic familiar, sinó per a totes aquelles persones que vulguin gaudir d’una visita reposada, llapis en mà. No diguis que no saps dibuixar! Només observa l’obra tranquil·lament i deixa anar la teva creativitat.

    Finalment cal destacar la programació familiar estable: cada dissabte tarda i diumenge al matí s’ofereix una activitat de creació en família. A més, a la Sala Oval, tot el cap de setmana, les famílies trobaran l’espai de creativitat i el racó de joc i lectura on poden fer una petita pausa creativa. 

El Museu també es pot gaudir des de casa amb el nou Canal +MNAC, una finestra digital a l’univers del Museu on ampliar la teva experiència de la visita. Al Canal hi trobaràs continguts relacionats amb les exposicions, la col·lecció i les activitats que hi programen. 

La manera més divertida de viure l’art és als Caps de Setmana MNAC i perquè no et perdis res, apunta’t amb el teu correu electrònic per rebre cada setmana l’agenda, al web capdesetmanamnac.cat.

Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona
Palau Nacional, Parc de Montjuïc
93 622 03 60

capdesetmanamnac.cat

Comparteix aquest article