L’exposició S’Agaró 1924-2024 commemora el centenari de la urbanització

Fins al 15 de gener del 2025 es pot visitar l’exposició S’Agaró 1324-2024, una mostra a l’aire lliure amb panells explicatius situats en vuit localitzacions i que apleguen fotografies i cartells inèdits, que se centren en els grans temes que han fet de S’Agaró un indret únic, un model d’urbanisme sostenible, un model pioner en món de les arts, del cinema, dels concerts a l’aire lliure o de les competicions esportives.

Per conèixer S’Agaró i els seus punts més destacats a nivell arquitectònic i paisatgístic, s’ha adequat un recorregut que ressegueix el Camí de Ronda, que esdevé passeig arran de mar amb vistes a la Mediterrània a llevant, i al conjunt noucentista de ciutat-jardí d’estil noucentista a ponent. Un dels punts d’interès més emblemàtics és el monument commemoratiu dedicat a Josep Ensesa Gubert, situat a la plaça del Mirador.

S’Agaró, equilibri entre arquitectura i natura

S’Agaró és un oasi singular d’encert, previsió de futur i respecte al paisatge. S’estén silenciós sobre un turó esberlat de cales petites, estretes i pedregoses. L’embolcalla suaument un camí de ronda que esdevé passeig. Entre pins i flors i arran de penya-segats es poden contemplar tots els tons del blau de la nostra particular Mar Mediterrània.

Comparteix aquest article