Natura A LES ESTACIONS DE MUNTANYA FGC Natura 

Esbarjo i descans és la proposta per als teus dies d’escapada i de vacances a les sis estacions de muntanya que FGC t’ofereix al llarg del Pirineu català. A La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll viuràs la natura en el seu màxim esplendor, amb impressionants paisatges i activitats per omplir-vos de diversió. Et presentem què fa únics a cadascun d’aquests espais.

La Molina

Una de les estacions de muntanya amb més solera de Catalunya, La Molina (entre la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà) reobre les seves instal·lacions a l’estiu per a la pràctica del senderisme i el BTT. Hi ha rutes a peu aptes per a tothom i també amb guia per aprendre la fauna i la flora alpina; activitats familiars com la piscina climatitzada o el tubbing; i un Bike Park amb 13 circuits de descens i enduro. Amb el Telecabina Cadí-Moixeró s’accedeix còmodament a la zona més alta de l’estació, el refugi Niu de l’Àliga, des d’on gaudireu d’una panoràmica excepcional. Tot el Pirineu Oriental als vostres peus.

Agost 

Dia 2: Concert FEMAP al Niu de l’Àliga 

Dies 5-6: Festa Major de La Molina 

Dia 10: Visita guiada zona Tosa amb motiu dels 40 anys del Parc Natural Cadí-Moixeró 

Dia 15: Festa d’Estiu d’Alp

Setembre 

Dia 11: La Diada. Concurs de Paelles d’Alp 

Dia 29: Nit Pirineu (Salomon Ultra Pirineu) 

Dies 30/1 d’octubre: Salomon Ultra Pirineu

Vall de Núria

Entrar a la Vall de Núria (Ripollès) és endinsar-se a un territori de natura excepcional i la màgia comença amb el propi viatge en l’històric tren cremallera. La solemnitat del trajecte de 12 km us anticipa la meravella que representa aquesta estació de muntanya. A la Vall us sentireu a un altre món, envoltats de cims de gairebé 3.000 metres. A l’entorn del Santuari i del llac podeu fer un pícnic, passejar o jugar en família al Parc Lúdic i al minigolf. I per als senderistes, hi ha rutes de tots els nivells que us permetran admirar l’alta muntanya pirinenca. Practiqueu la teràpia de natura que asserena l’esperit, quedant-vos-hi tants dies com calgui, ja que compteu amb tres tipus d’allotjament: hotel, alberg i apartaments. 

Cada cap de setmana: trajectes especials del Cremallera, amb guia, parada a Fontalba, xocolatada i activitats a l’Hotel

Agost

Dia 4: Inici de les visites teatralitzades

Dies 10 i 24: Festa de l’escuma

Setembre 

Día 1: Diada de Sant Gil 

Dies 3 i 4: Cursa trail running Pyrenees Stage Run 

Dia 8: Diada de la Mare de Déu de Núria

Vallter 

També dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, s’hi troba aquesta altra estació de muntanya. Vallter és una gran destinació per a la pràctica esportiva i a l’estiu s’hi disputen competicions atlètiques i ciclistes. Però aquest esplèndid paratge està fet per a que el gaudeixi tothom i hi trobaràs des de senzilles rutes de senderisme familiar fins a exigents traçats de trail running i nous circuits d’orientació. I sense cap esforç, el telecadira et duu al naixement del riu Ter i al Mirador-Balcó de la Costa Brava, del qual el nom ho diu tot. Les espectaculars vistes arriben, en els dies de cel clar, fins el mar a l’Empordà.

Agost 

Dia 19: 70è. Gran Premi Ripoll 

Setembre 

Dia 3: Carrera La Marrana Skyrace

Boí Taüll

Una de les experiències més intenses de tot el Pirineu català és contemplar el paisatge únic de Boí Taüll (a l’Alta Ribagorça). La pura joia de la natura tan exuberant et cridarà a voler descobrir cada racó. Ho pots fer a peu, en ruta guiada amb e-bike o jugant, tot resolent els enigmes de la Gimcana digital. Boí Taüll és una amalgama de natura de gran bellesa, a les portes del Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; i de cultura, amb la visita als conjunts romànics declarats Patrimoni de la UNESCO.

Setembre 

Dia 2: Gran Fondo La Falla – Barruera

Espot i Port Ainé

La diversió no té un nom, en té dos: Espot i Port Ainé. El Pallars Sobirà és la destinació pionera en esports d’aventura i per tota la comarca hi trobareu una pila d’activitats adrenalíniques, com ara el rafting, hidrospeed, descens de barrancs, parcs d’aventura als arbres… I activitats relaxants que van de la navegació en caiac, canoes i pàdel surf a l’embassament de la Torrassa i al de Tavascan, fins a les excursions a cavall i les visites culturals als museus de la comarca, o les sortides nocturnes per observar les estrelles. 

Agost 

Del 2 al 6: Rialp Summer Agility Competition 

Dies 5 i 6: Fira del formatge – Escaló 

Dia 6: XXXVI Pujada al port de Salau 

De l’11 al 13: Terra Roia Arts Festival – Vilamur 

Dia 15: Festes del Setge d’Olp 

Dies 19 i 20: 35è Concurs de Gossos d’atura i 13a Fira de l’ovella – Llavorsí 

Dia 19: Ambruixa’t: Fira de bruixes i encantades del Pallars – Ribera de Cardós

Setembre

Del 15 al 17: Trobada motorista: Cherokee Rider – Montardit de Baix

Trens turístics d’FGC
Horaris, bitllets i paquets a: turistren.cat

Comparteix aquest article