LA FIRA DE SANT ERMENGOL, A LA SEU D’URGELL

El tercer cap de setmana d’octubre, enguany els dies 14 a la tarda, 15 i 16, tornem a tenir una cita amb el bo i millor del Pirineu a la Fira de Sant Ermengol, a la Seu d’Urgell

Quilòmetres de parades, desenes d’activitats i una amplíssima oferta comercial i gastronòmica especialitzada en formatges, a càrrec dels restaurants de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, que la ciutat de la Seu posa a disposició dels urgellencs i visitants.

Contents

En el procés de definició d’un territori, la gastronomia ocupa un lloc preferent.

Al Pirineu, on el sector ramader i lleter ocupen un lloc destacat en el desenvolupament econòmic i social, els formatges són un dels nostres elements definitoris. Després de gairebé tres dècades, la Fira de Formatges s’ha consolidat com un dels elements distintius de la Seu d’Urgell.

Ubicades al Camí Ral de Cerdanya, hi trobareu una cinquantena de parades de formatges artesans provinents de tota la serralada pirinenca. 34 formatgeries del Pirineu català, 11 de les quals de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya; 9 del País Basc i Navarra; 3 del Pirineu francès i 1 del Pirineu aragonès. El formatge convidat d’enguany, Quesos Villaluenga, ve de Cadis, i ens permetrà conèixer, tastar i comprar formatge de cabra “payoya”.

Estem contents de recuperar la normalitat i de poder tastar els formatges a través del tiquet de degustació, de poder prendre una cervesa de la fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur, o una copa de vi del Pallars Jussà, d’un dels diferents cellers que ens porten els amics de la Fira del Vi del Pirineu de Talarn.

A la Fira de Formatges Artesans del Pirineu tindreu l’oportunitat de conèixer i poder parlar amb els elaboradors dels formatges, d’aprendre, de gaudir i de compartir.

L’Aula de tast se celebrarà a la Pista Polivalent. Des de la tarda de divendres fins diumenge, us podreu apuntar a alguna de les 10 activitats que hem organitzat per als amants dels formatges, per als interessats a saber més, a gaudir del coneixement dels experts i, per primera vegada, per als qui volen aprendre a fer un formatge.

Dissabte al matí tindrà lloc el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu. Una seixantena d’experts decidiran quins són els millors d’entre més de 100 formatges de diferents categories, en funció de la llet i el procés d’elaboració.

Però a la Fira de Sant Ermengol no només hi trobareu formatges, sinó que podreu gaudir d’alguns centenars de parades de productes d’alimentació i de venda ambulant de moda i complements, de 65 parades d’artesania d’arts i oficis, de vehicles nous a l’Autofira, de l’oferta gastronòmica de les food trucks al pàrquing del dr. Peiró, i d’un amplíssim calendari d’activitats musicals, culturals i esportives.

La Fira també serà marc de celebració de l’11è concurs comarcal de Cavall Pirinenc Català, preludi del Concurs Nacional que també tindrà lloc a la Seu el dia 19 de novembre d’enguany.

Us encoratgem a recórrer els carrers de la Seu, a retrobar aquelles parades que visiteu any rere any i a deixar-vos sorprendre per nous productes, nous sabors i noves sensacions.

Turisme de la Seu
C. Major, 8 · 25700 La Seu d’Urgell
+34 973 351 511
info@turismeseu.com
www.turismeseu.com
www.firasantermengol.cat

Comparteix aquest article