El Ribes de principis de segle. La festa de l’estiueig

Aquest estiu, concretament els propers dies 29, 30 i 31 de juliol, Ribes de Freser celebrarà una nova edició, la segona, de la Festa de l’Estiueig.

Un festa i fira de vocació noucentista emmarcada en les primeres dècades del segle XIX, que pretén recrear i recordar els anys de l’estiueig a la Vall de Ribes. L’arribada del transpirinenc i la construcció del tren cremallera de Núria varen suposar una autèntica revolució per una vall closa i molt tancada per l’orografia, que va veure com estiuejants procedents de la burgesia barcelonina, i fins i tot benestants francesos venien a gaudir del plaer de prendre les aigües, del contacte amb la natura i de la tranquil·litat dels nostres paratges a la Vall de Ribes.

Aquells fets suposaran una autèntica efemèride per la Vall de Ribes, que ha consolidat l’ecoturisme com a fonament de la seva activitat econòmica i que s’ha projectat al llarg de tot un segle com a destí turístic on gaudir de l’entorn, i de la bellesa dels paratges que l’envolten.

A finals de juliol, en el marc de la Fira i Festa de l’Estiueig podrem gaudir a Ribes de tota mena d’activitats temàtiques que pretén fer reviure aquells anys d’esplendor, acompanyades de parades de productes agroalimentaris i artesans. Des del tradicional sereno, passant per la visita del Mestre Àngel Guimerà, continuant pels tradicionals balls d’envelat i tot plegat acompanyat d’exposicions, mostres, visites guiades, jocs per la mainada i molt més!

A finals de juliol us esperem al Ribes de l’Estiueig, on viure i gaudir de la Vall de Ribes com els estiuejants de principis de segle passat. T’ho perdràs?

Oficina de turisme de Ribes de Freser
Ctra. de Bruguera, 2
17534 Ribes de Freser
Tel. 972 727 728

www.vallderibes.cat

Horari:
De dimarts a dijous: De 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h.
Divendres: De 10 h a 14 h i de 16 h a 19.30 h.
Dissabte: De 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h.
Diumenge: de 10 h a 14 h.

Ajuntament de Ribes de Freser
Plaça de l’Ajuntament, 3
17534 Ribes de Freser
Tel. 972 72 71 84
Fax: 972 72 70 16

turisme@ajribesdefreser.cat
www.ajribesdefreser.cat

Comparteix aquest article