El Pallars Sobirà s’ha de viure!

El Pallars Sobirà… s’ha de viure!

El Pallars Sobirà és la comarca que té el privilegi de comptar amb el parc natural més gran de Catalunya i una de les entrades principals a l’únic parc nacional a Catalunya, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, on arriben molts visitants cada any per gaudir dels seus senders envoltats de la natura més salvatge.

Les seves valls conflueixen en un dels rius més poderosos d’Europa, la Noguera Pallaresa, on es practiquen diferents activitats aquàtiques. A la vegada, caminant per aquestes valls de l’Alt Pirineu es pot descobrir la seva història mil·lenària, un ric patrimoni, una fauna impressionant i paisatges fascinants.

Una de les maneres més boniques de conèixer aquesta comarca pirinenca és visitant els seus poblets. Tots ells amaguen construccions de pedra, carrerons d’origen medieval, places que conviden a contemplar el paisatge, i a les poblacions més grans podràs fer la compra a les botigues locals on t’atendran amb un tracte familiar exquisit i on trobaràs la majoria de productes de proximitat i el record de la teva estada.

Les festes i tradicions del Pallars Sobirà criden a grans i petits a compartir moments ancestrals com són les falles, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, o les fires tradicionals que acompanyen la baixada dels ramats cap als pobles, on s’aplega el bestiar, però també paradetes de productes artesanals i de proximitat.

La cuina local i de muntanya és un altre dels grans plaers que ofereix la comarca. A qualsevol dels seus restaurants s’hi poden assaborir plats tradicionals, acompanyats de vins que neixen a les vinyes més feréstegues de Catalunya.

El Pallars Sobirà és una comarca ideal per gaudir d’una escapada familiar, perquè ofereix moltes activitats en un entorn incomparable, on descobrir tots els secrets de la muntanya, lluny de la ciutat.

Sens dubte, el Pallars Sobirà és un territori sorprenent, que es gaudeix en qualsevol moment de l’any. La comarca que té la muntanya més alta de Catalunya i el llac més gran dels Pirineus espera a tots els visitants que la vulguin conèixer de prop, perquè el Pallars Sobirà s’ha de viure!

Oficina comarcal de turisme del
Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel. 973 621 002

www.turisme.pallarssobira.cat
turisme@pallarssobira.cat

Comparteix aquest article