LA FESTA DE LA LLANA I CASAMENT A PAGÈS DE RIPOLL ES REINVENTA

El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll, en connivència amb la corporació municipal, estan enllestint els preparatius per la 54a Festa de la Llana i Casament a Pagès.

Una celebració que es redibuixa, adaptant-se a la situació de pandèmia, però que busca mantenir viu l’esperit d’aquest emblema de la vila.

Una exposició commemorativa de la trajectòria dels dos esdeveniments serà la gran aposta de celebració d’aquesta festa.

Per mitjà d’un format atractiu, es vol reconèixer amb imatges la progressió de l’esdeveniment i com s’ha preservat l’essència de la festa més nostrada del bressol de Catalunya. La mostra comptarà, a més, amb un vídeo que detallarà, per mitjà de protagonistes de la Festa, com van ser els seus inics i com ha anat evolucionant. Un reportatge que també s’emetrà per Televisió del Ripollès.

Com a complement, l’organització ha preparat una ruta gamificada pel centre de Ripoll per tal que grans i petits se submergeixin en l’ofici de pastors,

els treballs que s’hi relacionaven i en la celebració d’unes noces camperoles del segle XVIII. Hauran de buscar diversos objectes que són presents, any rere any, en cada edició de la Festa de la Llana i el Casament a Pagès, els quals es trobaran amagats en aparadors, balcons i altres indrets del centre històric de la capital del Ripollès. Un cop localitzats tots, s’entrarà en el sorteig de diversos àpats en restaurants de Ripoll.

I és que la restauració, enguany, també jugarà un paper clau en la represa de la festa. Diversos establiments de Ripoll se sumen a aquesta edició amb el menú del xai. La preuada carn d’aquest animal serà la protagonista dels menús d’aquest cap de setmana festiu a Ripoll. Una oferta variada i que cada establiment proposarà un ventall de plats en aquest sentit.

La celebració es vol erigir, tot i la pandèmia, en una fita obligada de gairebé totes les tradicions que fan viva Catalunya.

La Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès són un esdeveniment únic al món, festa d’interès turístic nacional, des del 1967. Mostra de manera lúdica, però fidedigna, com era l’ofici dels pastors i les noces camperoles. El CIT espera, si les condicions pandèmiques ho permeten, que la 55a edició pugui recuperar el format habitual de l’esdeveniment i que es puguin presentar les novetats que ja es tenien preparades per l’edició del 2020, quan es va haver de suspendre l’esdeveniment per l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.

Centre d’Iniciatives i Turisme
Pl. Abat Oliba, s/n · 17500 Ripoll
Tel. 972 70 23 51
visit.ripoll.cat
ripollcit@gmail.com

Comparteix aquest article