PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I FRESER

Parc natural AMB CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser és un exemple de mosaic paisatgístic d’alta muntanya molt valuós ecològicament, amb zones que inclouen diverses espècies endèmiques dels Pirineus i una gran mostra de fauna i vegetació.

Aquest espai natural compta amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, aquesta acreditació, que atorga la Federació EUROPARC,

serveix per confirmar el compromís d’aquest espai natural protegit a desenvolupar activitats turístiques tenint en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

Riquesa natural

Aquest espai, que té 12.500 hectàrees ubicades en vuit municipis del Ripollès, esdevé un magnífic espai natural d’alta muntanya que permetrà augmentar el grau de protecció de l’espai d’interès natural, impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

LA FLORA I FAUNA

El parc acull una gran diversitat de fauna i de flora protegida. Hi destaquen les aus com l’àliga daurada o l’arpella pàl·lida, mamífers com l’isard, mol·luscs endèmics, el ratpenat de cova o el cranc de riu autòcton, entre altres.
La vegetació dominant, en aquest nou parc natural, són els prats alpins i subalpins, i les pinedes de pi negre amb neret ocupen les zones inferiors als 2000 metres d’altitud.

Mentre que a les parts més baixes hi creixen rouredes i pinedes de pi roig, que han tingut una important expansió arran de l’aprofitament fustaner.

TURISME VERD

Aquest Parc serà un bon catalitzador de l’economia verda enfocada al turisme agroalimentari, l’ecoturisme, els serveis d’informació i interpretació, la restauració del patrimoni natural i cultural, les activitats d’aventura o d’observació de la natura.

Consell Comarcal del Ripollès
Carrer del Progrés,22
17500 Ripoll
972 70 32 11
www.ccripolles.cat

Ajuntament de Queralbs
Plaça de la Vila, 3
17534 Queralbs
972 72 73 61
www.ajqueralbs.cat

Comparteix aquest article