DESÈ ANIVERSARI ESPAI ART L’ABADIA A SANT JOAN DE LES ABADESSES

L’Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses va celebrar el 29 d’agost la primera dècada d’exposicions, amb un concert en directe a càrrec del grup The Rusties Blues Band i una instal·lació efímera de l’artista Dolors Puigdemont.

Al llarg d’aquests deu anys d’història, les parets del claustre del Palau de l’Abadia s’han omplert de creacions de tota mena i d’artistes de renom, consolidant-se com un punt d’interès d’art contemporani allunyat de les grans ciutats, on pintures, dibuixos, gravats, escultures i fotografies s’han fusionat amb les parets i columnes del claustre gòtic del S. XV que les ha acollides.

L’acte s’hauria d’haver celebrat durant la inauguració de l’exposició col·lectiva Escriure el paisatge, dibuixar l’existència, que estava prevista pel 14 de març, just quan es va declarar l’estat d’alarma.

La mostra escollida per l’efemèride forma part del fons de la Fundació Vila Casas, institució que ha col·laborat amb l’Espai Art l’Abadia durant aquests darrers anys.

L’exposició, que va romandre al Palau de l’Abadia fins que es va poder reobrir al públic a mitjans del mes de maig amb limitacions en l’aforament, incloïa dotze obres d’onze artistes de renom: Joaquim Chancho, David Ymbernon, Alfons Borrell, Perejaume, Joan Ponç, Evru, Riera i Aragó, Josep Guinovart, Joan Pere Viladecans, Ramon Herreros i Stella Rahola.

Tenint en compte que durant gran part d’aquests mesos no s’havia pogut visitar, la comissió de l’Espai Art l’Abadia i la Fundació Vila Casas varen acordar ampliar-la fins al 30 d’agost de 2020, en lloc de desmuntar-la al maig com estava previst.

L’espai ha contribuït tots aquests anys a difondre i promocionar l’art contemporani amb els objectius d’apropar-lo al públic local, atraure espectadors, establir enllaços entre visitants i creadors, i esdevenir un espai per a l’intercanvi d’experiències en l’àmbit artístic.

Ara, des del 5 de setembre i fins al 22 de novembre, al claustre s’hi pot visitar l’exposició PaísPaisatge de l’artista Gerard Sala. Les pintures, algunes de gran format, mostren amb tota la potència el clar compromís de l’artista amb l’ofici, amb les idees i amb l’actualitat social i política i el procés d’autodeterminació iniciat al nostre país aquests darrers anys.

Al segon pis del Palau, s’hi exposa Elogi de la pintura, una mostra de tretze escultures fetes, principalment, a partir d’elements de la natura, complementades amb antics pinzells plens de vivències, savieses i anhels del mateix artista que esdevenen un sentit homenatge a la pintura realitzada des de l’escultura.

Espai Art l’Abadia
Plaça de l’Abadia, 9
17860 Sant Joan de les Abadesses
Tel. 972 720 599
turisme@santjoandelesabadesses.cat
www.santjoandelesabadesses.cat

Comparteix aquest article