BEGET ÉS CONSIDERAT COM UN DELS POBLES MÉS BONICS DE TOTA CATALUNYA

Segons es desprèn d’un estudi fet per un dels principals portals de viatges, Atrápalo, a través de la seva web,

juntament amb Barcelona és un dels principals destins dels visitants a Catalunya. Aquestes dades s’han presentat en el decurs de la darrera edició del saló Fitur de Madrid, Feria Internacional de Turismo.

El fet d’ésser un poble molt petit i el seu difícil accés, han fet que aquest municipi normalment no aparegui en la llista del turista mitjà, fet que també ha ajudat al fet que el seu encant es mantingui intacte.

Com a principal lloc d’interès, a part dels seus carrers i edificis, trobem l’església de Sant Cristòfol, una joia romànica destacable pel seu altar, ple de colors daurats, blaus, vermells i verds vius i una talla de fusta de Crist en majestat que us traslladarà al passat. Beget també compta amb dos ponts medievals encantadors.

A causa del seu petit tamany, Beget és fàcilment visitable en una hora, per la qual cosa us recomanem la pràctica del senderisme pel seu entorn.

Un lloc màgic són les Gorgues de Beget (o Riera de Salarsa), un indret amagat al bell mig de la natura, d’aigües transparents sota un salt d’aigua, de terra de pedra i una petita platja de còdols.

Beget compte amb el segell “Pobles amb encant”, que atorga l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una acció emmarcada en la voluntat del consistori de reivindicar la riquesa estètica de Camprodon i la Vall de Camprodon. Entre altres mesures, en els darrers mesos també s’han dut a terme tasques de neteja i condicionament a Beget, impulsades per l’ens municipal conjuntament amb el Consorci de l’Alta Garrotxa, per conservar i els seus encants naturals, arquitectònics i patrimonials.

“Poble amb encant” és una marca que reconeix l’atractiu i la bellesa de pobles, independentment que siguin municipis, amb un nombre acotat d’habitants (menor a 2.500).

Tots els membres adherits han de ser amb “encant”, entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captiva i enamora el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. Un comitè d’experts format per professionals destacats i reconeguts d’àmbits diferents, i per representants de l’ACT, avalua i valida les sol·licituds d’accés al segell d’acord amb el compliment dels requisits marcats, com pot ser, per exemple, el domini d’idiomes per part del personal de les oficines de turisme. L’adhesió al segell aporta diversos beneficis, com l’increment de la visibilitat a webs i xarxes socials, l’accés a formacions de millora de la competitivitat o l’acompanyament i el suport a la comercialització.

Oficina de turisme de Camprodon i la Vall
C/ Sant Roc, 22
17867 Camprodon
Tel. 972 740 010
Fax: 972 130 324

www.camprodon.cat
valldecamprodon.org
turisme@camprodon.cat
turisme@valldecamprodon.org

Comparteix aquest article