LA BRAMA DEL CÉRVOL A BOUMORT

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, situada al nord-est del Pallars Jussà, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge,

amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. És fàcil observar rastres de l’activitat dels cérvols i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars. De mitjan setembre a mitjan octubre el cérvol entra en zel i té lloc la brama, l’espectacle natural més impressionant de la natura al Prepirineu. A trenc d’alba i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles, intentant atreure femelles cap als seus harems.

Hi ha dues possibilitats per a visitar la Reserva en època de brama: la visita guiada, per a la qual es reserva un sector al qual només poden accedir les empreses de guiatge autoritzades,

i la visita lliure, per a la qual s’estableixen quatre rutes recomanades amb els seus corresponents punts d’interès.

El sector reservat per a visites guiades romandrà tancat al públic en general entre mitjans setembre i mitjans d’octubre. Aquesta mesura pretén fomentar les visites guiades, les quals tenen un major valor afegit per a l’usuari, i alhora evitar la massificació.

Per tal de gaudir de la visita de Boumort, sigui o no en època de brama, es recomana de contractar les empreses que ofereixen activitats concertades mitjançant guies autoritzats, disponibles a http://www.pallarsjussa.net/Pdfs/brama.pdf
Per als usuaris que vulguin visitar la Reserva pel seu compte, s’estableixen quatre rutes recomanades per a recórrer en vehicle 4×4. En cada una d’aquestes rutes s’identifiquen punts d’interès (punts d’observació, miradors, fonts, àrees d’esbarjo…), que en conjunt són força representatius del paisatge de la Reserva i en alguns casos són adequats per a escoltar o observar el fenomen de la brama.

La RNC de Boumort ha editat un fullet informatiu que explica totes aquestes novetats. El trobareu, conjuntament amb altra informació de la brama, a la web turística del Consell Comarcal del Pallars Jussà http://www.pallarsjussa.net/boumort.
I a l’oficina de turisme de l’Epicentre, el centre de visitants del Pallars Jussà (tel. 973653470).

Epicentre. Centre de Visitants del Pallars Jussà
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article