Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses va celebrar el 29 d’agost la primera dècada d’exposicions amb un concert en directe a càrrec del grup The Rusties Blues Band i una instal·lació efímera de l’artista Dolors Puigdemont

Al llarg d’aquests deu anys d’història, les parets del claustre del Palau de l’Abadia s’han omplert de creacions de tota mena i d’artistes de renom, consolidant-se com un punt d’interès de l’art contemporani allunyat de les grans ciutats, on pintures, dibuixos, gravats, escultures i fotografies s’han fusionat amb les parets i columnes del claustre gòtic del S. XV que les ha acollit.

Per la celebració de l’efemèride es va escollir l’exposició col·lectiva Escriure el paisatge, dibuixar l’existència del fons de la Fundació Vila Casas.

Durant la primavera, al claustre s’hi van poder veure les obres d’artistes de renom com Joan Ponç o Josep Guinovart. A partir de setembre, les parets de l’espai van canviar per acollir la mostra PaísPaisatge de l’artista Gerard Sala, membre de la comissió de l’Espai Art l’Abadia i impulsor de la galeria.