Des de l’any 2015, l’ajuntament ha impulsat un pla de descoberta de les restes i un estudi per aprofundir en les característiques i valors d’aquesta troballa.
Aquests estudis estan dirigits per l’arqueòleg i historiador, Joan Llinàs, amb la intervenció de l’empresa Atri Cultura i Patrimoni, a més de la col·laboració de diferents estudiosos del municipi i de la vall de Camprodon.
El pont data del segle XII i es considera com una obra arquitectònica de gran qualitat tant pel que fa a l’estructura com per la qualitat constructiva on els materials utilitzats. Els estudis de l’arqueòleg Joan Llinàs exposen que el pont està bastit amb pedra i morter de calç amb una obra vista feta de carreus de pedra calcària ben treballats, escairats i disposats formant filades regulars.
L’ajuntament amb el suport de la Diputació de Girona, després de fer els estudis adequats i l’execució de les obres de restauració pertinents, ha consolidat la recuperació d’aquest element medieval que passa a augmentar el patrimoni del municipi.
Sant Pau ha estat al llarg de la història un enclavament determinant en les comunicacions de la península Ibèrica amb Europa.
Visitar el pont medieval, és una passejada per la història i que serveix per comprovar els valors patrimonials de Sant Pau de Segúries.