L’Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses va celebrar el 29 d’agost la primera dècada d’exposicions, amb un concert en directe a càrrec del grup The Rusties Blues Band i una instal·lació efímera de l’artista Dolors Puigdemont.

Al llarg d’aquests deu anys d’història, les parets del claustre del Palau de l’Abadia s’han omplert de creacions de tota mena i d’artistes de renom, consolidant-se com un punt d’interès d’art contemporani allunyat de les grans ciutats, on pintures, dibuixos, gravats, escultures i fotografies s’han fusionat amb les parets i columnes del claustre gòtic del S. XV que les ha acollides.

L’acte s’hauria d’haver celebrat durant la inauguració de l’exposició col·lectiva Escriure el paisatge, dibuixar l’existència, que estava prevista pel 14 de març, just quan es va declarar l’estat d’alarma.

La mostra escollida per l’efemèride forma part del fons de la Fundació Vila Casas, institució que ha col·laborat amb l’Espai Art l’Abadia durant aquests darrers anys.

L’exposició, que va romandre al Palau de l’Abadia fins que es va poder reobrir al públic a mitjans del mes de maig amb limitacions en l’aforament, incloïa dotze obres d’onze artistes de renom: Joaquim Chancho, David Ymbernon, Alfons Borrell, Perejaume, Joan Ponç, Evru, Riera i Aragó, Josep Guinovart, Joan Pere Viladecans, Ramon Herreros i Stella Rahola.