22 de febrer
El pavelló del Club Poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà el proper dia 22 de febrer per donar cabuda a prop d’un miler de comensals provinents de tots els racons de la comarca i del país, així com d’Andorra i França, amb motiu de la celebració de la 28a edició de la Festa del Trinxat.
La Festa del Trinxat és la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, alhora que ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local. Tot això amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a principal protagonista.
El trinxat de Cerdanya és un plat a base de trumfes (patata cerdana) i col d’hivern, tot acompanyat de la imprescindible rosta de cansalada. És un menjar amb molta personalitat, ja que la col ha de ser d’una varietat molt concreta i, a més, tocada pel gel que fa a les nits cerdanes. Tot lligat amb el suc de la rosta fregida d’un porc també de la terra.
El sopar compta, a banda del trinxat cuinat pels restaurants col·laboradors de la Festa del Trinxat, amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu, un entrant i un plat típic del territori. Tot plegat, elabora.
Des de finals del mes de gener i fins el mes de març els diferents restaurants de la Cerdanya ofereixen el trinxat com a plat protagonista de les seves cartes amb receptes tradicionals i creatives totes elles de gran interés gastronòmic.
Consulteu a la web www.puigcerdaturisme.cat
Oficina de turisme de Puigcerdà
Pl. de Santa Maria, s/n
17520 Puigcerdà
972 88 05 42