Descobreix el fascinant món dels bolets al Museu de l’Art del Bolet de Montmajor

Cada any, el Museu de l’Art del Bolet de Montmajor rep visitants d’arreu del món, especialment dels Estats Units i del nord d’Europa, que queden captivats per la seva originalitat i per ser un espai absolutament únic al món. Gràcies a la seva combinació entre art, ciència i natura, el museu s’ha convertit en un referent internacional per als amants de la micologia, la cultura i el patrimoni natural. La valoració dels visitants és sempre altament positiva.

El centre és a només una hora i mitja de Barcelona, en el cor del Berguedà, una comarca que es distingeix per la seva pau, tranquil·litat i bellesa natural. Visitar el Museu de l’Art del Bolet no només és una experiència educativa, sinó també una forma de reconnectar amb la natura i gaudir del Berguedà, una comarca que brilla especialment a la tardor.

Dues plantes plenes

de coneixement i art

A la planta baixa del Museu de l’Art del Bolet, els visitants poden admirar una exposició impressionant de figures de ceràmica de bolets, realitzades amb un detall i una precisió extraordinàries. Aquestes reproduccions artístiques hiperrealistes ens apropen al fascinant món de la micologia i ajuden a educar en el reconeixement de les diferents espècies.

A la planta superior, el museu alberga una biblioteca micològica molt completa, un recurs valuós tant per a investigadors com per a aficionats als bolets. A més, aquest espai inclou una àrea polivalent molt agradable, ideal per donar xerrades, organitzar tallers i celebrar esdeveniments.

Horaris i ofertes especials per a

grups i col·lectius

El museu obre habitualment dissabtes, diumenges i festius, de 10h a 13h, però es recomana contactar prèviament per telèfon o correu electrònic per assegurar l’obertura i evitar qualsevol contratemps. A més, el Museu de l’Art del Bolet és una excursió ideal per a col·lectius escolars, jornades empresarials o sortides grupals. Ofereixen preus especials per a grups i podem concertar horaris d’obertura fora dels habituals. És una proposta cultural i educativa que complementa perfectament qualsevol sortida o activitat en contacte amb la natura.

La formació en micologia, una necessitat en temps de bolets

Amb la temporada de bolets en ple apogeu, el Museu de l’Art del Bolet ofereix una oportunitat única per formar-se en el reconeixement de les diferents espècies de bolets, incloent tant les comestibles com les tòxiques. Els tallers pràctics i les visites guiades que s’organitzen al museu són especialment útils per a aquells que volen aprendre a recollir bolets amb seguretat.

Estar tan a prop de Barcelona fa que sigui una excursió perfecta per a famílies, amants de la natura i curiosos de totes les edats

9 de novembre
Fira Tocats dels Bolets


La fira ‘Tocats dels Bolets’ és una fira anual dedicada al món del bolet. Durant el matí, hi ha jornada de portes obertes al Museu del Bolet. La Tastabolet té lloc a la plaça del Mercat i es pot degustar diverses tapes de proximitat on el protagonista és el bolet, tot gaudint d’un vermut musical. El carrer es guarneix amb paradetes amb productes de proximitats i fets a mà. És un gran dia per gaudir del nostre poble, on trobareu un ambient càlid i acollidor.

Museu de l’Art del Bolet de Montmajor

Plaça del Mercat, 7

08612 Montmajor

Tel. 649 78 84 83

IG: @museudelbolet

info@museuboletmontmajor.cat

www.museuboletmontmajor.cat

Comparteix aquest article