Setmana del turisme industrial

DEL 18 AL 27 D’OCTUBRE

Els catalans fem coses, deia aquell. El territori és ple de mostres de l’enginy i del nostre afany emprenedor que es remunta a segles. La millor ocasió per descobrir el patrimoni industrial del Principat és ara, durant la Setmana del Turisme Industrial que organitza, per novè any, la xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC.

Atansa’t als museus, les antigues fàbriques, mines, molins, colònies tèxtils, centres d’interpretació i empreses, que han preparat accions de tota mena per fer entenedores les feines que allà s’hi practicaven, amb visites guiades, jornades de portes obertes i tallers educatius. 

Tot, perquè aprenguem com es fan les coses. Descobrireu des de com funciona la siderúrgia moderna fins la fabricació tradicional de les rajoles, o la importància històrica de productes tan quotidians com unes espardenyes o la sal o el pa… Conegueu els processos productius actuals, les formes de treballar d’antany i copsareu una mirada al futur, amb el privilegi d’entrar a alguns centres tecnològics punters.

Amb activitats ben divertides! Per exemple amb les visites teatralitzades, xocolatades, plans d’oleoturisme o tallers de rebosteria. A més tindreu l’oportunitat de visitar emplaçaments singulars, com ara la Masia Freixa de Terrassa, edifici modernista que per cert acull la seu de la XATIC.

I si et costa decidir-te, apunta’t per dissabte 19 al Bus a Cegues, l’exitosa iniciativa on us duran per un recorregut sorpresa amenitzat amb activitats familiars. Teniu 6 rutes amb sortida a diferents localitats de tota Catalunya.

Més de 100 espais visitables formen aquesta Xarxa, repartits entre 54 municipis. Si els vols visitar amb descomptes i més avantatges, apunta’t gratis al Club XATIC, infor-ma-te’n al web xatic.cat. Reflecteixen l’ampli bagatge industrial dels pobles i ciutats, també del desenvolupament agrícola i dels oficis. Visita’ls del 18 al 27 d’octubre i gaudeix de la Setmana del Turisme Industrial!

Assabenta’t de totes les activitats i inscriu-te al Bus a Cegues a www.xatic.cat
Comparteix aquest article