Ordino Arcalís on el sol no té mai pressa

Mirador Solar sortida del sol

L’estació ofereix l’excursió estrella d’Andorra a l’estiu:el Mirador Solar de Tristaina 

L’estació Ordino Arcalís, referent durant la temporada d’esquí al Pirineu, també és un dels punts de més interès turístic durant l’estiu. Això és gràcies a activitats com l’excursió d’ascens als Llacs de Tristaina i al Mirador Solar de Tristaina, inaugurat fa tan sols tres anys. Situat a 2.700 metres d’altitud, l’estructura circular permet gaudir de les vistes dels llacs i de la vall d’Ordino que és Reserva de la Biosfera de la UNESCO, motiu pel qual s’ha convertit en una de les excursions estrelles a l’estiu des de la seva inauguració, ara fa tres anys. El Mirador Solar de Tristaina és fàcilment accessible a través del telecadira de Creussans i el telecabina de Tristaina.L’èxit d’Ordino com a atracció turística estival ha permès la introducció de diverses novetats en els darrers anys. Un exemple es troba precisament al telecabina de Tristaina, que va inaugurar sis noves cabines amb terra de vidre transparent la temporada passada. Aquestes permeten als excursionistes tenir la sensació d’estar sobrevolant la muntanya durant l’ascens des de l’Hortell fins a la Coma d’Arcalís, un recorregut de més d’un quilòmetre i mig.

Un dels motius del renom d’Ordino com a destí turístic és també la seva oferta gastronòmica. En aquest sentit, la parada al Restaurant La Coma és obligatòria per poder delectar-se amb la seva cuina d’alta muntanya tradicional. A més, el servei de restauració de l’estació es complementa amb el Refugi de Sorteny, situat en un paratge natural únic a gairebé 2.000 metres d’altitud i que disposa d’allotjament per a 40 persones.

Tot plegat es pot combinar amb les sortides temàtiques especials, preparades pels guies experts de l’estació, els Grandvalira Mountain Guides, com la caminada a trenc d’alba per veure sortir el sol des del mirador.

Cal recordar que aquells que tinguin l’Andorra Pass i el Nord Pass de la temporada d’hivern 2023-2024 poden gaudir també durant la temporada d’estiu de l’accés a tots els remuntadors de les estacions de Grandvalira Resorts.

Comparteix aquest article