Tardor entrada, panxa tibada. La natura vol ensopir-se camí de la hibernació, però abans ens regalarà un tiberi dels seus millors fruits. A molts conreus és l’època de la sega i de recol·lectar el resultat de la feina d’un any. Obre la gana i prepara’t per gaudir dels sabors de la temporada.
Quin millor al·licient per descobrir el territori que a través dels seus plats típics. Posa’t en ruta cap a les comarques de muntanya, que t’hi atrauran amb receptes de bolets i carns de caça; i formatges deliciosos amb llet de les seves pastures. O fes rumb al litoral que arribaràs a bon port, hi ha jornades festives dedicades a l’arròs, al peix de llotja, el calamar…
A la tardor el camp és un esclat de colors i de sabors. Els aliments d’aquesta època de l’any competeixen per esdevenir els més originals i amb ells els xefs de la teva destinació et prepararan receptes espectaculars amb magranes, moniatos, carbasses, xirimoies o fruits secs.
Compartir taula amb les persones que t’estimes és un acte de celebració (de la vida, del plaer) i cap gest ho exemplifica com alçar les copes per brindar amb un dels extraordinaris vins i caves que ens ofereix la nostra terra.
Surt d’excursió, coneix els nostres pobles, visita les vinyes mentre acaba la verema, amara’t de cultura, recull ingredients i gustos d’aquí i d’allà, i d’allò que en diuen turisme gastronòmic fes-ne una singladura feliç, omplint el cabàs de menjars per acompanyar el paisatge.