Viure acompanyat per lluitar contra la soledat

La soledat no volguda és un dels principals reptes de la nostra societat. Quan envellim, sovint perdem amics, familiars i companys, i això ens pot fer sentir sols i aïllats. Aquesta solitud no només ens fa sentir tristos, sinó que també pot afectar la nostra salut, augmentant el risc de malalties com problemes de cor, demència i depressió.

Una manera efectiva de combatre la soledat i prolongar l’estada a casa és conviure amb algú altre. Aquesta pràctica no només ens ofereix companyia, sinó que, de la mà de professionals que t’acompanyin, també té molts avantatges tant emocionals com pràctics.

Viure amb una altra persona pot fer-nos sentir menys sols i més feliços. Compartir el dia a dia amb algú altre pot aportar alegria i motivació a la nostra vida. Fer activitats junts, com menjar, passejar i xerrar, pot millorar molt el nostre estat d’ànim i la nostra qualitat de vida.A més de la companyia, conviure amb algú pot oferir-nos suport pràctic. Tenir algú més a casa pot ajudar-nos amb les tasques diàries, com no estar sols a casa durant la nit i compartir les despeses de la llar. També, la presència d’una altra persona a casa ens fa sentir més segurs, ja que hi ha algú que ens pot ajudar en cas d’emergència.Un dels principals avantatges de la convivència és que ens permet viure més temps a casa nostra. Moltes persones grans prefereixen quedar-se a la seva llar, envoltades dels seus records i en un lloc que coneixen bé. Conviure amb algú pot fer que això sigui possible, ja que ens proporciona l’ajuda i el suport necessaris per mantenir la nostra independència. Això pot retardar o evitar la necessitat de traslladar-nos a una residència.En un món cada cop més individualista, és important valorar i promoure les opcions de convivència com una manera efectiva de cuidar-nos els uns als altres. Viure acompanyat ens fa sentir millor, més segurs i ens ajuda a gaudir més del dia a dia.

Hi ha diverses opcions de convivència que poden adaptar-se a les necessitats de cadascú, però la clau d’una convivència saludable i duradora és trobar la persona afí a la teva situació emocional i vital, amb l’acompanyament d’un professional que et pugui orientar. Totes les persones tenen dret a ser tractades amb afecte i a sentir-se acompanyades, i aquest acompanyament és també part de la lluita contra la soledat no volguda. La Cooperativa Kloosiv s’ha especialitzat a oferir aquest servei perquè les convivències siguin segures i efectives. Si et trobes en aquesta situació, no dubtis a contactar amb ells.

Kloosiv Housing

Tel. 623 404 924

www.kloosiv.coop


Comparteix aquest article