Respira natura a les estacions de muntanya FGC

Família a la muntanya.

La muntanya et crida. L’esclat del verd dels boscos i el blau elèctric del cel retallant-se a les carenes exerceixen un magnetisme insuperable, perquè ens retornen al paisatge dels nostres ancestres i ens fan sentir alliberats.

Viu les sensacions de la natura a les destinacions que et garanteixen fer mil plans diferents: a les estacions de muntanya d’FGC.Retroba’t al Pirineu català, a les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Boí Taüll, Espot Esquí i Port Ainé. Aquí hi trobaràs activitats per a grans i petits, envoltant-te d’una natura impressionant.Converteix cada estació en el punt de partida per a les excursions més sensacionals.

Fes el cim ben fàcilment muntant als telecabines, telecadires i telefèrics. I descansa aprofitant la seva bona oferta de restauració i allotjaments de muntanya.

Et sents aventurera o aventurer? No marxis més lluny, tens a la teva disposició grans equipaments que et dispararan l’adrenalina, des d’un Bike Park fins a llançar-te per tobogans o per una vertiginosa tirolina.

Aquí pots practicar els esports més variats, com el barranquisme, el caiac o el ciclisme.Tant si vols tenir les cames fortes com si només desitges relaxar-te al costat de l’aigua i els arbres, o contemplant els cels nocturns amb infinites estrelles, les estacions de muntanya d’FGC són espais de descoberta i de diversió.

A les properes pàgines et presentem els millors alicients de cadascuna, però t’assegurem una cosa: a qualsevol d’elles trobaràs allò que et demana el cos, una estada rejovenidora a la natura per oxigenar-te i renovar la teva ment.

La Molina

Segur que la coneixes per ser l’estació d’esquí pionera de l’Estat. Però potser no saps que quan es fon la neu les seves instal·lacions es converteixen en una de les destinacions d’aventura més formidables del Pirineu. Al Bike Park, el tubbing, el parc d’aventura als arbres, el de jocs inflables, els llits elàstics i el jumping, entre moltes altres diversions, ara s’hi uneix una nova atracció: la zona del Llac.

Enguany es recupera aquest espai que t’oferirà tota mena d’activitats aquàtiques. Vine a muntar al Llac a les bicicletes d’aigua, patinets i caiacs. Nens i adolescents s’ho passaran de meravella a La Molina i els adults també hi tenim molts estímuls, com els passejos en ebike, el circuit esportiu, la piscina climatitzada o el telecabina Cadí-Moixeró fins el refugi Niu de l’Àliga, des d’on gaudir de grans vistes.

Vall de Núria

Enclavada al bell mig de les capçaleres del Ter i el Freser, dalt de tot del Ripollès, l’única manera d’accedir a aquest paradís aïllat és a bord de l’històric tren Cremallera. El trajecte de 40 minuts i 12 quilòmetres és una experiència encisadora que culmina quan sortint d’un túnel apareix la icònica estampa del santuari i el llac. Pren nota de la destinació familiar per excel·lència. Amb els nens podreu apuntar-vos als tallers, xocolatades i festes que es celebren al llarg de l’estiu o fer un passeig a cavall, en poni o en barca.És un goig per als senderistes: podeu pujar el Puigmal o el Pic d’Eina, fer l’excursió típica de 8 km de pujada des de Queralbs o agafar el Telefèric Coma del Clot i iniciar algun dels corriols que us duen als cims que rodegen la vall. Una ruta molt recomanable és el Camí de les Coves, de 75 minuts i 175 metres de desnivell, amb parada a un parell de miradors que us faran treure la càmera de fotos.Amb un dia no en tindreu prou. Aprofiteu l’hotel, els apartaments i l’alberg i organitzeu-hi una estada de vacances.

Vallter 

Vallter és una gran destinació per a la pràctica esportiva i a l’estiu s’hi disputen competicions atlètiques i ciclistes. Però aquest esplèndid paratge està fet per a que el gaudeixi tothom i hi trobaràs des de senzilles rutes de senderisme familiar fins a exigents traçats de trail running, circuits d’orientació i un port ciclista de categoria especial. I sense cap esforç, el Telecadira Panoràmic del Ter et duu al naixement del riu Ter, un punt on aflora la natura i la vida a 2.500 metres d’altitud.

Boí Taüll

Et proposem que vinguis aquest estiu a Boí Taüll amb un repte: llançar-te per la seva nova tirolina. I que t’ho apuntis a l’agenda per tornar-hi l’any vinent, perquè s’ampliarà fins els 1,2 km i es convertirà en la més llarga de Catalunya.Aquesta gran novetat de l’estació ja és prou espectacular enguany. Però no serà l’únic motiu de que la trïis per a la teva propera escapada, perquè els paisatges increïbles de l’Alta Ribagorça, la natura exuberant, les rutes pel Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la visita als conjunts romànics declarats Patrimoni de la UNESCO, et donen motius a bastament per fer d’aquesta estació de muntanya d’FGC la teva destinació més màgica.

Espot ESQUÍ i Port Ainé

Al Pallars Sobirà, descobreix dos paradisos pirinencs per gaudir tot l’any. Espot Esquí i Port Ainé es troben en un entorn natural únic, als peus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici –un dels espais naturals protegits més ben conservats del sud d’Europa-. S’hi sumen el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el riu Noguera Pallaresa, bressol del turisme actiu i els esports d’aventura.Totes dues estacions ostenten el segell de qualitat “Destinació de Turisme Familiar” atorgat per l’Agència Catalana de Turisme, com a reconeixement als seus atractius per a tota la família. A més, a Espot Esquí es pot gaudir del cel Starlight, un dels cels nocturns de muntanya més espectaculars dels Pirineus per a l’astronomia.

FGC Turísme

https://www.turismefgc.cat

Comparteix aquest article