Guanyadors de la 34a edició premi Pica d’Estats

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida atorga cada any els Premis “Pica d’Estats” per reconèixer l’excel·lència en el periodisme, en relació amb la promoció turística de les comarques de Lleida. Amb una llarga trajectòria i prestigi, aquests premis s’han convertit en una de les iniciatives més reconegudes i valorades pels sectors de la comunicació i el turisme a Catalunya, destacant per la seva contribució a la visibilitat i al reconeixement dels atractius del Pirineu i les Terres de Lleida.

Enguany arriben a la 34a edició i, prova de la seva influència, s’hi han presentat 85 treballs, molts de gran nivell, dels quals 63 corresponen a reportatges d’àmbit estatal, 9 són obres d’àmbit internacional i uns altres 13 a mitjans locals. La dotació econòmica total és de 48.000 euros que es reparteixen entre els guanyadors de les 8 categories dels Premis.

“Un premi de molta qualitat per mostrar la diversitat de coses interessants que tenen les comarques de Lleida”, ha definit el “Pica d’Estats” la presidenta del jurat i del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Lleida, Laura Alcalde, orgullosa de “l’estima que es té a aquesta terra” i ha animat els professionals de la informació a seguir presentant treballs al guardó.

Premi Turístic Internacional "Pica d'Estats" 
8 categories en Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. 
aralleida.cat/premi-pica-destats-34

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, destaca que els 85 treballs presentats fan del certamen “una de les millors eines de promoció de la demarcació de Lleida, perquè el jurat està format per periodistes de prestigi que avalen la qualitat dels premis, i perquè a través de les excel·lents propostes periodístiques ens mostren al món com unes terres que val la pena visitar perquè s’hi viu bé, en harmonia amb un paisatge magnífic, i representen una cultura que valora els productes de proximitat”.

Premi de Premsa escrita d’informació general
Temporada de laberints de Ponent
D’Albert González Ferran, publicat al diari Ara.
Article sobre l’original proposta agroturística dels laberints vegetals de temporada que organitzen vàries famílies als seus troços a la plana de Lleida.
Premi de Premsa especialitzada
Quan els arbres tornen a casa
De Pep Coll, publicat a la revista Descobrir Catalunya.
Reportatge pels pobles abandonats del Pallars, com Espills, Herba-savina, l’Espluga de Cuberes, Gramenet, Besan i Santa Creu.
Premi de Premsa internacional
Au Pays de l’or jaune: Les Garrigues, depaysement garanti au coeur de la Catalogne!
De Geneviève Clastres (França), publicat al blog “La Feuille de Chou”.
Presentació dels elements distintius de les Garrigues: l’oli i el vi, a través dels cellers Blanch i Jové i la Vinya dels Artistes i de l’empresa Olicatessen.
Premi de Televisió
Carros de Foc, la travessa dels refugis
De Jordi Cadena, emès per la plataforma digital 3Cat.
Programa sobre les rutes circulars del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, mitjançant el testimoni de guardes de refugir.
Premi de Ràdio
Falles de Durro
De Marta Romagosa, emès a “Catalunya al Dia” de Catalunya Ràdio.
Sobre la tradició d’aquesta festa del foc, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, al municipi de la Vall de Boí.
Premi de millor Reportatge fotogràfic
Pallars: el territori més salvatge
De Roger Rovira, publicat a Descobrir Catalunya.
Recull d’imatges de paisatges, pobles, esglésies, bordes i activitats turístiques a la regió pirinenca.
Premi de millor treball d’Internet
20 anys del Parc Natural de l’Alt Pirineu
De Marc Obiols, publicat a Youtube.
Presentació del parc, situat entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, amb entrevistes als seus responsables i a empresaris de la zona.
Premi de Mitjans de comunicació local
de les Terres de Lleida
El Pirineu en globus
D’Oriol Clavera, publicat al dominical Lectura del diari Segre.
El periodista narra l’experiència única de contemplar a vista d’ocell els espectaculars paisatges del Pirineu amb l’empresa Globus Kontiki.
Comparteix aquest article