Excursió Monumental per Begudà

Sant Joan les Fonts té molts tresors per descobrir. Més enllà de la famosa ruta de les tres colades, del monestir al fons de la vall, de les mil i una fonts… no tothom sap que el municipi garrotxí està integrat per tres nuclis -Sant Joan, la Canya i Begudà-, i que a cadascun d’ells s’hi poden trobar veritables joies monumentals.

Us proposem una sortida ben plaent per l’entorn natural de Begudà. Allà hi podeu anar a cercar l’església de Santa Eulàlia. Es tracta d’un edifici molt interessant al qual l’Ajuntament hi va fer un seguit d’actuacions de conservació i seguretat no fa massa, el 2017. Datada del segle XII, l’església està situada enmig d’un petit conjunt de cases pairals. La part central de l’edifici és una gran torre quadrada, afegida posteriorment, on s’obre una portalada amb grans dovelles.

Tot caminant per Begudà, també hi trobarem el petit pont de Cussei, d’origen romànic, emplaçat damunt del riu Turonell, un dels afluents del Fluvià. Neix a Begudà i recull les aigües procedents dels vessants de Sant Julià del Mont. El pont destaca pel seu únic arc, característic de l’art romànic.

Ajuntament de Sant Joan les Fonts 
Ctra. D’olot, 32 17857 Sant Joan les Fonts 
Tel. 972 29 00 52
ajuntament@santjoanlesfonts.cat 
santjoanlesfonts.cat

Comparteix aquest article