Olot i Santa Pau: un bany de greda i natura

15 minuts separen la capital de la Garrotxa de la Fageda d’en Jordà i els millors volcans de la península

Pocs llocs concentren una natura tan única com ho fa el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Els seus millors tresors es poden descobrir en un sol dia; dos si els voleu veure amb calma i en detall. Proposem una primera visita matinal a l’Espai Cràter, emplaçat sota terra al centre d’Olot, al costat d’un antic volcà. Apreneu la informació bàsica sobre els volcans de la comarca, de manera divertida i didàctica, i poseu-ho en pràctica a fora. A tocar de l’Espai Cràter podeu pujar al cim del volcà Montsacopa, en un ascens fàcil que us deixarà veure una panoràmica d’Olot i entorn de 360 graus.

Seguiu després per la carretera de Santa Pau amb el servei RumBus que us estalviarà haver d’agafar el cotxe. Dues parades obligatòries en són, d’una banda, el volcà Croscat, una antiga pedrera que deixa al descobert el seu interior de greda; i, com no, la Fageda d’en Jordà, el bosc que va captivar el poeta Joan Maragall. El paisatge a la tardor ha agafat molta anomenada, tot i que als garrotxins els agrada cada vegada més anar a visitar a visitar-ho a la primavera, quan es crea el contrast entre les fulles verdes a les branques i les ocres a la catifa natural als peus dels troncs. Una estada de dos dies us permetrà fer una excursió a un altre volcà, el de Santa Margarida. El nom li ve d’una ermita que podeu descobrir al bell mig del seu antic cràter.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Av. Santa Coloma, s/n

17800, Olot

972 26 60 12

Fotos: Turisme Garrotxa

Comparteix aquest article