Gombrèn, un paradís de roca i natura a l’extrem del Ripollès

El santuari de la Mare de Déu de Montgrony obre de nou les seves portes

El santuari de la Mare de Déu de Montgrony ha tornat a obrir les seves portes després de gairebé dos anys sense activitat, gràcies a un projecte de reforma del Bisbat de Vic. Els seus serveis són d’allotjament a l’hostatgeria, ubicada en un lloc emblemàtic del paisatge i la història del país. Mossèn Cinto Verdaguer va qualificar-lo com “lo rovell de l’ou de Catalunya”.


El santuari és un dels principals centres de devoció mariana del Ripollès i la seva verge és una marededéu trobada. Situat a uns 15 km de Gombrèn, al bell mig d’unes roques imponents, és un indret ple d’història i de llegendes, a una altura de 1.380 metres. Va ser aquí on hi va néixer la llegenda del comte Arnau, així com la d’Otger Cataló i els Nou Barons de la Fama.


El santuari és un lloc espectacular amb unes balconades naturals que proporcionen unes vistes panoràmiques impressionants, que agafen des del Pedraforca fins al Montseny, envoltats de pastures i pinedes, amb una gran sensació de pau i tranquil·litat. El paratge té molta anomenada entre aficionats a l’escalada, no només de Catalunya, sinó de l’àmbit internacional.

El complex compta amb vuit habitacions amb bany privat i una capacitat de 18 persones. Obre de dijous a diumenge i festius amb menú diari.

Un imprescindible per als amants de l’escalada

L’entorn natural de Gombrèn permet gaudir del paisatge del gorg dels Banyuts, del jardí botànic i de nombrosos senders per a la pràctica del senderisme, així com de l’escalada. El municipi ripollès és un dels punts més valorats per als esportistes d’aquesta pràctica. A Gombrèn hi ha més de 600 vies d’escalada que ofereixen moltes opcions d’aquest esport.

Tot fent escalada, també es pot accedir al santuari de Montgrony. Tots aquests edificis es troben adossats a l’escarpat que separa el Pla de la Feixa. Darrere, impressionant, domina el Puig de Sant Pere, a 1.643 metres d’altitud.

Santuari de Montgrony 

Ctra. de Montgrony, s/n. 

17531 Gombrèn 

Telèfon: 972 783 056 

montgrony@santuaris.cat www.santuaris.cat 


Comparteix aquest article
Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *