Explora, gaudeix i degusta febrer i març al Pallars Sobirà: una aventura a la neu i un tast de la natura.

La gastronomia del Pallars Sobirà, ja sigui tradicional o innovadora, expressa la identitat de les valls i dels seus pobles a través dels seus aliments, ofereix plats suculents que no pots deixar de tastar durant la teva visita. L’èxit de la seva cuina rau en l’ús de productes locals i de temporada, cosa que implica una oferta de gran qualitat durant tot l’any. 

Ara, en els propers dos mesos, febrer i març, es destaquen particularment diverses propostes gastronòmiques tradicionals i centenàries que no et pots perdre. A més de degustar-les, aquestes propostes van lligades a festes populars i moments de socialització territorial importants.

La gran Festa dels Banuts comença al febrer, un esdeveniment gastronòmic dedicat al maneig i aprofitament culinari de la carn de caça, que inclou una jornada tècnica amb demostracions i degustacions, així com un àpat popular centrat en la cuina de caça, entre altres activitats. Després, arriba el plat fort del Carnaval amb la gran calderada popular, que se celebra en diferents municipis de la comarca en una setmana plena de festa, disfresses i diversió. I per acabar, al març, podreu gaudir de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, una oportunitat per tastar formatges artesans catalans en un espai de degustació, així com participar en una jornada tècnica i altres activitats relacionades amb aquest producte.

Totes aquestes experiències s’emmarquen en un entorn idoni que et permetrà gaudir de les muntanyes nevades, ja sigui fent esquí, raquetes de neu o explorant el medi natural. A més, podràs visitar pobles, patrimoni, museus, així com participar en activitats guiades per conèixer la flora, la fauna i el patrimoni local, entre altres.

En definitiva, cultura, natura i aventura radical en una comarca que t’espera amb els braços oberts.

El Pallars Sobirà no te l’acabaràs!

AGENDA FEBRER/MARÇ 2024

FEBRER / FEBRERO

4

Sort

FESTA DELS BANUTS

Festa gastronòmica centrada en el maneig i l’aprofitament culinari de la carn de caça que compta amb una jornada tècnica amb demostracions i degustacions amb un dinar popular entorn de la cuina de caça entre altres activitats.

https://sort.cat/, 973 62 00 10

Del 9 al 13

Àreu, Espot, Esterri d’Àneu, Gerri de la Sal, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Ribera de Cardós i Sort

Carnaval, Calderada i Ball de la Passa

“Vianda”, ball de la Passa, disfressa del llençol i calderada popular. Es recomana la degustació del farcit de carnaval, plat típic d’aquest dia, i gaudir del ball de nit. 

973 62 10 02, turisme.pallarssobira.cat

10

Espot, Port Aine, Tavascan i Virós Vallferrera

Carnaval a Skipallars

Les estacions celebren el Carnaval amb baixades dels esquiadors, monitors, etc. disfressats, concursos i activitats diverses.

973 62 11 99, skipallars.cat

24

Llessui

AVIEM EL BESTIAR

Consisteix en una excursió de mig dia (matí), on s’acompanya i ajuda a un dels pastors de Llessui a aviar el bestiar. Organitza el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Llessui, Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua.

973 62 17 98, parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes

24 I 25

Port Ainé

BETULA: FREESTYLE

FASE FIS+COPA D’ESPANYA DE FREESTYLE+CAMPIONATS DE CATALUNYA SLOPE STYLE+MINIFREESTYLERS

Campionat dedicat als futurs freestylers. Aquest esdeveniment aplega practicants d’snowboard i esquí.

973 62 11 99, www.skipallars.cat

MARÇ/ MARZO

3

Port Ainé

BETULA-OPEN MINIFREESTYLERS+ CAMPIONATS DE CATALUNYA

Campionat dedicat als futurs freestylers de fins a 15 anys. La vocació d’aquest esdeveniment que aplega nens i nenes practicants d’snowboard i esquí, és exclusivament lúdica, sense deixar de banda l’esperit competitiu, amb la intenció de promoure el FREESTYLE a la neu entre els més joves.

973 62 11 99, www.skipallars.cat

9 i 10

Valls d’Àneu

60a EDICIÓ DE LA CURSA BASSIERO – UEC BARCELONA

Una travessa d’esquí de muntanya per equips que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que se celebra al bell mig del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als voltants del Pic del Bassiero; la vall de Gerber.

973 62 60 05 / 973 62 65 68, www.turismevallsdaneu.com, bassiero.org

16 i 30

Llessui

AVIEM EL BESTIAR

Consisteix en una excursió de mig dia (matí), on s’acompanya i ajuda a un dels pastors de Llessui a aviar el bestiar. Organitza el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Llessui, Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua.

973 62 17 98, parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes

20 i 21 de març de 2024

Pallars Sobirà

103 Volta Ciclista a Catalunya

Final d’etapa 3 a Port Ainé i sortida etapa 4 a Sort

voltacatalunya.cat

21

Port Ainé

FREENIGHT- SNOWPARK PORT AINÉ

Competició de Freestyle a l’snowpark de Port-Ainé organitzada per Doctor X i AEPallars 

973 62 11 99, skipallars.cat 

29

Port Ainé, el Pallars Sobirà

Cursa popular Gall fer 

Competició per a tots els públics i nivells d’esquí. 

973 62 11 99, skipallars.cat 

30

Espot

XIII Tamarro Race

Competició per a tots els públics i nivells d’esquí.

973 62 11 99, skipallars.cat

28 (dijous Sant)

Gerri de la Sal

PROCESSÓ AMB EL CRIST PORTANT LA CREU

Processó amb el crist portant la creu. (Horari aproximat de 22:30h a 00:15h)

Cofradia de Gerri, 973 66 20 40, https://baixpallars.ddl.net/

29 i 30

Sort

12A MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA

Fira de formatges amb àrea de tast, jornada tècnica i activitats, tot al voltant dels formatges artesans catalans. 

973 62 00 10,www.lamostradesort.com, turisme.sort.cat

29 (Divendres Sant)

Esterri d’Àneu 

PROCESSÓ DELS ARMATS

Desfilada de la tradicional Processó.

973 62 60 05 / 973 62 65 68, 

http://esterrianeu.cat; www.turismevallsdaneu.com

29 (Divendres Sant)

Tírvia

PROCESSÓ DELS ARMATS

Desfilada de la tradicional Processó.

973 62 10 02, http://turisme.pallarssobira.cat

Oficina comarcal de turisme del 

Consell Comarcal del Pallars Sobirà 

Camí de la Cabanera, s/n 

25560 Sort 

Tel. 973 621 002 

turisme@pallarssobira.cat 

turisme.pallarssobira.cat 

Comparteix aquest article