La referència és a Olot

Un dels últims carnavals a néixer a les comarques de Girona crea tendència pel que fa a carrosses i comparses

Va néixer emmirallant-se en els carnestoltes de la Costa Brava, però 35 anys després el Carnaval d’Olot és una referència a la demarcació pel que fa a la creativitat artística de les seves colles, que any rere any deixen el públic embadalit amb les propostes que presenten a dalt de les carrosses o a peu de carrer, amb les seves comparses. A Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro o a Santa Cristina, coneixen molt bé les penyes carnavalesques d’Olot, ja que fa anys que copen els primers llocs dels pòdiums de les rues que se celebren al litoral gironí. Els Emmaskarats o la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca són representants de la perfecció tècnica heretada dels millors artistes olotins.

La Gran Rua del Carnaval d’Olot començarà el 17 de febrer a les 5 de la tarda

Amb qui encara no pot competir el Carnaval d’Olot és amb el calendari més que consolidat dels carnestoltes a tocar de mar. El cap de setmana de Carnaval oficial, les colles garrotxines es dispersen per les diferents desfilades que s’organitzen arreu del territori, en una diàspora de rauxa i diversió. L’oportunitat de veure-les totes juntes és el dissabte següent, el 17 de febrer, quan la Gran Rua de la Garrotxa explota en una erupció de color, des de la sortida, a les 5 de la tarda des de l’avinguda Santa Coloma, fins al ball final davant del jurat a la Plaça Clarà. Tot un espectacle que els amants del Carnaval i del bon gust no es poden perdre.

Al Carnaval d’Olot, les colles més perfeccionistes i competitives conviuen amb aquelles que tenen com a objectiu arrencar-vos un somriure i fer-vos-ho passar molt bé. És el cas de la Penya Carnavalesca Els Marrinxos, que aquest any celebra el 25è aniversari i a qui el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, organitzador de la festa garrotxina, ha reconegut coronant com a Rei i Reina del Carnaval a dos dels seus membres. Els Marrinxos han optat per celebrar l’efemèride disfressats d’’Essència Garrotxina’, amb tons que van del verd dels boscos al càlid de la pedra volcànica. El Carnaval d’Olot és molt més que la seva Gran Rua. La seva programació posa Olot potes enlaire durant tres dies, des de l’espectacle que ofereixen els antics reis i reines el divendres al Teatre Principal fins al Recital-Concurs de Poesia Eròtica que se celebra el diumenge al Centre Els Catòlics. Tot el programa es pot consultar al web www.citolot.com.

Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot 

Passeig de Barcelona, 1, 17800 Olot, Girona 

972 27 02 42 

www.citolot.com 

info@citolot.cat

Comparteix aquest article