L’ESTIU MÉS VIU

A l’estiu, la Seu d’Urgell es converteix en escenari de multitud d’ofertes culturals per presenciar i en les quals s’hi pot participar. La inquietud dels urgellencs, les seves aspiracions de futur i la conservació de les seves arrels són presents a la vida cultural de la ciutat durant tot l’any, però especialment als mesos d’estiu.

La programació d’activitats per a aquest estiu a la ciutat compta amb  propostes diferents per a públics de totes les edats. L’agenda d’activitats programades et convida a gaudir de l’estiu endinsant-te en les seves arrels, cultura, festes i tradicions més singulars i alhora amb els espectacles més actuals. 

Es tracta de tradicions centenàries que es van repetint any rere any. El millor exemple d’aquestes tradicions són les festes majors dels pobles, escenari de les vivències i experiències que els seus hereus han mantingut en el temps i que ara podem conèixer. El ball cerdà de la Seu d’Urgell,  amb més de 200 anys d’història i Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional, n’és el millor  exemple. És un ball de festeig on es feien públiques moltes parelles. El darrer diumenge d’agost, la plaça s’omple de balladors que mantenen viva aquesta tradició.

Torna el Retaule de Sant Ermengol, 

Del 2 al 10 d’agost 

El Retaule de Sant Ermengol és un espectacle de música, llum i color que es representa a l’interior del claustre de la catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell. El retaule narra la vida del bisbe Sant Ermengol explicada en onze quadres plàstics que representen els moments més culminants de la seva existència. 

El Retaule de Sant Ermengol s’ha anat renovant i actualitzant durant cinquanta anys sense perdre l’essència d’un espectacle amateur en el qual hi participen un centenar de persones de les més diverses posicions ideològiques, sensibilitats religioses i extraccions socials, des dels cinc fins als més de vuitanta anys d’edat.

Entrades a http://www.retaulesantermengol.com/

Des de l’agost i fins a l’octubre podràs conèixer la història del ciclisme a l’Alt Urgell. L’exposició RODA PEDAL PINYÓ, Història del ciclisme a l’Alt Urgell, a la Sala Sant Domènec, mostra un recorregut històric, des de la invenció de la bicicleta fins a l’actualitat, traçat pels grans esdeveniments esportius al seu pas per l’Alt Urgell, com el Tour, la Volta o la Vuelta, i també fent especial èmfasi en la promoció local que s’ha fet d’aquest esport a través de la Penya Urgellet i la copa Seguros L’Union.

I si després de veure l’exposició t’entren ganes d’agafar la bici, no t’ho pensis més: www.pirineuoutdoor.com. Quilòmetres i quilòmetres de rutes aptes per a tots els públics.

No et perdis al setembre el Festival Rockabilly del Pirineu

Torna la PINE PEAKS, la concentració anual de tot tipus de vehicles americans, al Parking Dr. Peiró de la ciutat. És un cap de setmana ple d’activitats i concerts al voltant del Rockabilly. No et perdis el 23 i 24 de Setembre el festival Rockabilly del Pirineu, vine a la PINE PEAKS.

Si tens un vehicle americà, apunta’t i vine a gaudir del festival.  I si tens un pre-65, participa, a més, a la Chrono Race.

T’esperem!

+ informació: @pinepeaks_

A la Seu d’Urgell i la seva comarca hi ha tanta oferta com la que el visitant inquiet desitgi contemplar. Només cal que estiguis atent, la Seu d’Urgell et sorprendrà!

INFORMACIO I RESERVES:

Turisme de la Seu

www.turismeseu.com

+34 973 35 15 11- info@turismeseu.com

AGENDA:

Agost

CALENARI FESTES MAJORS: www.turismeseu.com/festesmajors/

RETAULE DE SANT ERMENGOL: www.retaulesantermengol.com

RODA PEDAL PINYÓ: del 3 d’agost al 15 d’octubre

FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS: www.femap.cat

FESTA MAJOR DE LA SEU D’URGELL: 24 al 29 agost – www.fmlaseu.cat

RUTES GUIADES A PEU: www.turismeseu.com/rutes

Setembre

COPA DEL MÓN DE PIRAGÜISME: 1-3 de setembre

WORLD ROBOT OLYMPIAD: 16 i 17 de setembre

PINE PEAKS: @pinepeaks

RUTES GUIADES A PEU: www.turismeseu.com/rutes

Comparteix aquest article