Marconn: la revolució de subministrament a càmpings i ports

La tecnologia i l’enginy humà han tornat a aliar-se per oferir una solució confortable i eficient per a les estades en els ports i càmpings del país. Les torretes Marconn, dissenyades des de la Garrotxa, estan cridades a revolucionar el subministrament d’aigua i electricitat en aquesta mena d’equipaments i a qualsevol altre espai que ho requereixi. És, en si mateix, un servei intel·ligent de subministrament i un sistema de generació i recollida de dades que ofereix un estalvi en els consums, una millor gestió interna i un control eficient de tota la instal·lació, ja que permet regular els costos segons els consums reals. Compta, a més, amb un sistema d’avisos a temps real de qualsevol anomalia, per poder anar un pas per endavant dels usuaris i solucionar qualsevol alerta amb eficàcia i rapidesa. Cadascuna d’aquestes dades, així com l’activació i regulació del servei, se centralitza en una aplicació que l’usuari pot controlar des de qualsevol dispositiu personal, com un ordinador, una tauleta o un mòbil.

Marconn ha desenvolupat tres models de torretes segons la capacitat i el nombre de serveis simultanis que es vulgui proporcionar. El model Compact té una capacitat d’un a quatre endolls de corrent i d’una a dues sortides d’aigua. El ‘Helm’ pot contenir d’un a sis endolls de corrent i d’una a sis sortides d’aigua. Finalment, l’Industrial té una capacitat d’un a deu endolls de corrent i d’una a quatre sortides d’aigua. Altres serveis amb què compta la torreta són un espai lliure en el seu interior per posar qualsevol classe de component extra, com podria ser wifi per als clients o usuaris, així com un punt de llum a poca distància del terra.

Solució intel·ligent amb consciència ambiental

Les torretes Marconn són les primeres dissenyades amb consciència ecològica, sostenible i intel·ligent. Estan fabricades amb materials reciclats de dos tipus: L’Oceànic es fabrica amb taps d’ampolla procedents de l’oceà. De la seva banda, el reciclat Urbà es fabrica amb plàstic procedent de plantes de reciclatge. La fabricació en plàstic reciclat és sostenible tant pel que fa a l’ús dels materials com pel que fa a l’emissió: suposa un 76,44% quilos de CO2 menys que si ho comparem amb la fabricació en alumini.

La consciència ambiental de l’empresa garrotxina arriba al punt de comprometre’s en la plantació d’un arbre per cada torreta que s’instal·li en un nou equipament públic o privat.

Una empresa jove darrere l’enginy

Marconn és el principal producte de Viltec, una empresa jove de la Garrotxa, fundada el 2018 amb l’objectiu d’analitzar i donar resposta a les necessitats de les marines i els clients dels ports esportius i càmpings. Redissenya productes que afegeixen un valor afegit a través de la innovació tecnològica. Participa en totes les fases de disseny i ofereix assistència tècnica i manteniment per a tot tipus de projectes. Actualment, Viltec es troba a l’avantguarda del sector nàutic amb la torreta Marconn. La seva emprenedoria i la seva responsabilitat social i ambiental li va fer mereixedora del premi a la Millor Iniciativa Empresarial dels Premis Garrotxí de l’Any celebrats el passat mes de juny.

Comparteix aquest article