Torna el Festival de Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses

Tindrà lloc de l’1 de juliol al 24 d’agost

Sant Joan de les Abadesses torna a acollir una nova edició del Festival del Comte Arnau amb la següent programació.

“El comte Arnau català, el comte Mal mallorquí: un joc de miralls”

1 de juliol de 2023  18 h 
Palau de l’Abadia -gratuït-
La balada i el cicle llegendari del comte Arnau arribaren a Mallorca, portats per la força de l’oralitat i pels sentiments compatits vers l’abús de poder del sistema feudal. A l’illa, varen prendre carta de naturalesa, adoptaren una fesomia pròpia i, més endavant, s’identificaren amb un personatge històric d’ingrata memòria.

Els Amics de les Arts – Allà on volia

Dissabte 8 de juliol de 2023   22 h 
Claustre del Monestir  20 €
Amb 17 anys de trajectòria i sis discos de carrera, Els Amics de les Arts ja fa temps que no necessiten presentació. Després de l’aclamat El senyal que esperaves (2020), el grup presenta Allà on volia, un LP format per vuit noves cançons que radiografien el seu moment vital des de la sinceritat i l’emoció.

Northern Cellos – “Violoncels de pel·lícula”

Dissabte 15 de juliol de 2023  22 h 
Claustre del Monestir  15 €
És un espectacle basat en una selecció de les millors bandes sonores de la història del cinema i de les sèries, en un format únic i innovador al nostre país: quatre violoncels i percussió.
Pensat per agradar a tota mena de públic, el repertori combina estils de música diferents, ja sigui de música de cinema tradicional, de cinema musical o, fins i tot, música més moderna. Northern Cellos està format per quatre joves violoncel·listes de les comarques gironines i un percussionista/bateria també empordanès. Tots ells amb formació clàssica -són graduats pels Conservatoris del Liceu, de les Illes Balears i d’Utrecht-, han apostat per la creació d’un projecte innovador que pretén acostar la música, en general, i el violoncel, en particular, al gran públic.

Akpé Motion – “Je t’aime moi non plus”

COL·LABORACIÓ AMB EL FESTIVAL JAZZ EN TECH
Dissabte 22 de juliol de 2023  22 h
Claustre del Monestir  15 €
Creat fa 10 anys per Pascal Bouterin, el grup AKPÉ MOTION ha tingut la sort i l’oportunitat de créixer viatjant pels cinc continents. Costa, per tant, definir l’estil de música, alguns parlen de world music, altres de jazz… En el fons no importa, les trobades amb altres músics, altres públics de Polinèsia, Madagascar, Kanaks, àrabs, nord o sud-americans i australians han dibuixat l’univers d’Akpé Motion.

Manu Guix – Moments

Dissabte 29 de juliol de 2023  22 h 
Claustre del Monestir  15 €
Manu Guix ens presenta en format acústic (veu i piano) les cançons de tota la seva discografia, amb especial atenció al seu últim disc, Moments. També interpreta versions d’altres temes clàssics de la música de tots els temps (Elton John, Lluís Llach, Mecano, etc.). Un concert on el públic també pot escollir de forma lliure el repertori, fent que cada espectacle sigui únic i diferent. Manu Guix és un dels grans intèrprets i compositors del nostre país, amb una llarga trajectòria com a autor i intèrpret.

VISITES DRAMATITZADES: ELS DESITJOS DEL COMTE ARNAU

COL·LABORACIÓ AMB EL FESTIVAL JAZZ EN TECH
Els desitjos del comte Arnau
La història del comte Arnau en uns escenaris màgics
9, 10, 16, 17, 23 i 24 d’agost  a les 21 h Palau de l’Abadia
Els racons més suggestius de Sant Joan de les Abadesses en són l’escenari. La vida del comte Arnau n’és el tema. Un recorregut dramatitzat i fascinant n’és l’experiència. Viure una nit singular recorrent la vida del Comte Arnau. Escenografies, decorats i actors fan possible immergir-se en una llegenda que representa la vida d’aquest mític personatge.

Cercant les petjades del Comte Arnau – Caminada nocturna

Cercant les petjades del comte Arnau

Caminada nocturna
Dissabte 19 d’agost del 2023 a les 21 h  Activitat gratuïta
Una passejada nocturna que ens descobreix els camins que recorria el comte Arnau pels voltants de Sant Joan de les Abadesses. Durant el recorregut hi haurà l’oportunitat de conèixer una part de la llegenda del comte Arnau. Per participar en aquesta activitat és obligatori l’ús de calçat adequat i un lot o frontal.

El dolç del comte Arnau

Podreu degustar el dolç del comte Arnau, inspirat en els receptaris de la cuina medieval a les fleques i a les pastisseries de la vila.

Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Plaça Major, 3
17860 Sant Joan de les Abadesses
Tel. 972 720 100

https://santjoandelesabadesses.cat/

Comparteix aquest article