El complex Puig Francó, un paradís per als amants del trial

Ubicat a la Vall de Camprodon, Puig Francó és un entorn privilegiat que acull el primer circuit permanent de trial d’arreu de l’estat.

Ubicat a la Vall de Camprodon, Puig Francó és un entorn privilegiat que acull el primer circuit permanent de trial d’arreu de l’estat. El proper mes d’octubre tornarà a acollir proves del campionat d’Espanya. Daniela Quiroga és la directora del complex amb el nom d’aquest indret de Font Rubí, així com el Mític restaurant i el circuit de trial Noasar Park.

Puig Francó és un somni fet realitat en un entorn privilegiat de la vall de Camprodon?

Si, l’inici d’aquest projecte va començar fa set anys quan el meu marit, Manel Janer, tenia un somni de feia temps de poder fer un hotel en un lloc com aquest. Això va coincidir amb la meva trajectòria professional de xef de cuina, que també ens va portar a impulsar el restaurant Mític.

Al cap de pocs temps s’hi dissenya una área de trial, també per l’afició del seu marit, propietari del complex…

Va ser al cap de tres anys quan li vaig proposar d’obrir aquesta àrea de trial al públic i va ser tot un èxit amb l’organització dels dos Dies de Camprodon. A partir de l’experiència vàrem obrir el primer circuit permanent de trial de l’estat espanyol amb una expansió de 100 hectàrees.

Aquest equipament ha donat una singularitat única a l’hotel.

Amb aquest circuit, el nostre hotel es converteix en una oportunitat única per a tots els amants del trial, ja que en molts llocs s’ha prohibit la seva pràctica. Actualment ja disposem del nostre propi club, Noasar Park, i el nostre circuit acollirà la darrera prova del campionat d’Espanya el pròxim més d’octubre.

La vinculació de l’Hotel Puig Francó amb el motociclisme, concretament amb el trial, ho reflecteix en el noms de les seves suites i habitacions.

Si, quan vàrem muntar l’hotel, el meu marit, enlloc de posar números a les habitacions, va voler fer un homenatge als grans campions de trial, ja que també disposàvem del circuit de trial, destacant el nom de Toni Bou, que és el millor del món dels darrers anys, i d’altres noms de pilots que han estat campions del món. També cal destacar els serveis de piscina, terrassa, pistes de pàdel i tennis, gimnàs, spa…

Una trajectòria important per a Puig Francó.

El nostre projecte s’ha anat desenvolupant com un nadó, mica en mica ha anat creixent, i ara ja podem dir que s’ha convertit en un referent de trobades pera esdeveniments socials, com casaments, trobades d’entitats, convencions d’empres, entre d’altres, tant conegudes com BMW o YAMAHA. Relacionat amb el motociclisme també acollirem el 50è aniversari el 4 de novembre, de les primeres motos que varen arribar a l’Himalaya. Entre els pilots que ho varen aconseguir hi havia gent de Camprodon.

L’oferta gastronòmica de Mític restaurant és un altre aspecte important?

El que cuidem molt és que els nostres plats estiguin basats en productes de proximitat, sempre d’acord amb el producte de temporada i amb un aspecte molt important com és un bon servei i atenció al client. Pensem també que l’entorn on ens trobem és privilegiat per gaudir d’una estada excepcional.

Aposten per una cuina tradicional i de creativitat?

A partir de productes de qualitat i de proximitat fem una cuina creativa, amb innovacions i fusions de gustos. Ens agrada sorprendre sempre als nostres clients amb nous plats.

D’on provenen majoritàriament els seus clients?

De bona part de Catalunya, destacant les comarques del Ripollès, Garrotxa i comarques Gironines, però també de França i Anglaterra, que en els darrers temps han augmentant. Són gent que s’han anat fidelitzant a venir i les seves vacances o dies determinats els destinen a fer estada aquí de manera considerable considerable. El fet de poder venir en un entorn tan espectacular amb vistes úniques, que fins i tot en un dia serè es pot veure el mar i el far de Sant Sebastià des del Pirineu, és magnífic. Pocs llocs com el nostre, a molt poca distància, permeten als nostres clients gaudir de mar i muntanya des d’un lloc com aquest, molt tranquil i enmig de la natura pirinenca.

El projecte de l’Hotel Puigfrancó, Mític restaurant i Noasar Park cap a on va?

És un projecte que va creixent. Encara és jove en procés de creixement. Volem consolidar el projecte, que l’àrea de trial estigui oberta a tothom, i seguir creixent amb tot. Procurem que cada any tinguem novetats i seguirem per aquest camí.

“Poble amb encant” és una marca que reconeix l’atractiu i la bellesa de pobles, independentment que siguin municipis, amb un nombre acotat d’habitants (menor a 2.500).

Tots els membres adherits han de ser amb “encant”, entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captiva i enamora el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. Un comitè d’experts format per professionals destacats i reconeguts d’àmbits diferents, i per representants de l’ACT, avalua i valida les sol·licituds d’accés al segell d’acord amb el compliment dels requisits marcats, com pot ser, per exemple, el domini d’idiomes per part del personal de les oficines de turisme. L’adhesió al segell aporta diversos beneficis, com l’increment de la visibilitat a webs i xarxes socials, l’accés a formacions de millora de la competitivitat o l’acompanyament i el suport a la comercialització.

Oficina de turisme de Camprodon i la Vall
C/ Sant Roc, 22
17867 Camprodon
Tel. 972 740 010
Fax: 972 130 324

www.camprodon.cat
valldecamprodon.org
turisme@camprodon.cat
turisme@valldecamprodon.org

Comparteix aquest article