Despertant instruments adormits. La història d’un projecte

Despertant instruments adormits és un projecte de recuperació dels instruments musicals de la Portalada de Ripoll.

Es tracta d’una iniciativa presentada per Temps de Joglars i l’Ajuntament de Ripoll, un projecte transversal, obert en el temps i en l’espai, de caràcter acadèmic, cultural i divulgatiu, adreçat al públic en general i també a la comunitat científica.

En el marc de la campanya per a la promoció de la candidatura de la Portalada de Ripoll com a Patrimoni Mundial de la UNESCO,

l’any 2015, un equip de lutiers sota la direcció del musicòleg i intèrpret Antoni Madueño va realitzar un taller de recreació dels instruments musicals que apareixen representats a la portalada romànica del Monestir de Ripoll. Amb la col·laboració del lutier asturià Carlos Ardura, i de Constantino Espada i Daniel Rozada es van construir les rèpliques, i després van adquirir vida interpretant la música creada a l’Scriptòrium del monestir entre els segles X i XIV.

Despertant instruments adormits ha merescut el reconeixement europeu a través del programa Europa Creativa, que l’ha dut a encapçalar un projecte europeu amb Xipre, Itàlia i França.

Per a més informació:
clustrobar.com/despertant-instruments-adormits/s/

Despertant Instruments Adormits

Horaris:
De dimarts a dissabte:
de 10 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h
Diumenge i festius: de 10 h a 14 h
Dies 6, 8, 24 i 31 de desembre,
i 5 de gener: de 10 h a 14h
Dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener: tancat

Museu Etnogràfic de Ripoll
Plaça Abat Oliba, s/n
17500 Ripoll
T. 972 70 31 44 / 622 26 94 89
www.museuderipoll.org

Comparteix aquest article