AVELLANA DE REUS

Ah, com són de divertides les avellanes!

Rodolen per la taula curioses, amb ganes d’esbrinar quina ocasió les ha posat al mig de la celebració. Salten de la mà a la boca, cruixents es deixen degustar, t’omplen de dolçor.

Les avellanes conviden a la xerrameca a l’hora de l’aperitiu.

I avui parlem d’un fruit sec que és Denominació d’Origen Protegida de la nostra terra, llavors, fes-les contentes i acompanya-les amb un vermut de Reus. O un bon vi de la DO Catalunya, que també és de la família.

Són tan trempades que a tot arreu s’avenen: diuen que amb figues fan amigues, i que amb fruits vermells o xocolata en gaudiràs tot el sabor.

Sents com te n’enamores? És que les avellanes són tan bones per al cor! Plenes d’àcids oleics i greixos saludables, pensa en elles com pindoletes de nutrients: proteïnes, minerals, àcid fòlic, vitamina E…
Són petites i eixerides. Te les pots endur a la butxaca per a l’excursió, o posar-les a un platet mentre fas el got amb els amics, et complauran a cada moment.
I el millor de tot és que les pots assaborir a totes hores. Just ara tens la nova anyada, així que treu-ne profit. Les avellanes es recullen pels volts del solstici de tardor, que als pobles de Tarragona és motiu de festa. I ben aviat et serviran per a la picada a la recepta de la salsa romesco, que no pot faltar a les calçotades.

Fes xerinola i alegra els dies amb Avellanes de Reus. Per a animar unes postres, per acompanyar el beure o perquè sí. Ja ho deia la cançó: ‘Menja avellanes, és un fruit del nostre país’.

Avellana de Reus
Consell Regulador DOP Avellana de Reus

Pg. Sunyer, 4-6 1r
43202 Reus
www.avellanadereus.cat

Comparteix aquest article