GAUDEIX LA POBLA DE LILLET

El municipi es troba a la part nord-oriental del Berguedà a 843 m d’altitud.

Antigament aquesta vall era un niu de masies estructurades entorn de la parròquia de l’antic Monestir de Santa Maria i el Castell dels Senyors de Lillet. El monestir, ja esmentat l’any 819 en documents, ha sofert molts canvis al llarg del temps, essent avui dia una mena de museu de diferents èpoques constructives, des del preromànic, passant pel gòtic i fins a arribar al barroc. A tocar del monestir es troba la Rotonda de Sant Miquel, esglesiola consagrada l’any 1000 i un dels pocs exemples de planta circular que trobem a Catalunya.

A mitjans del s. XIV es construí el Pont Vell per franquejar el Llobregat en el camí ral que duia a la Cerdanya.

La Ruta pel Nucli antic ens descobreix el passat i la història, un passeig entre carrers estrets i empedrats, petites places i passos per sota de cases que porten a racons impensables. Aquesta ruta també es pot gaudir en família i de manera interactiva, a través de l’aplicació El Tresor de Gaudí, l‘aplicació proposa un escape town pel nucli antic de La Pobla.

El gran procés d’industrialització sofert per la nostra vall a principis del s. XX ens ha deixat un important llegat gaudinià, en destaquen els Jardins Artigas i el Xalet del Catllaràs.
El Tren del Ciment recupera el traçat de l’antiga línia de tren que proveïa la fàbrica de ciment de carbó.

La nostra vall acull el visitant oferint-li tot el que atresora: gastronomia, cultura, història, artesania i natura, descobreix-la!

“Poble amb encant” és una marca que reconeix l’atractiu i la bellesa de pobles, independentment que siguin municipis, amb un nombre acotat d’habitants (menor a 2.500).

Tots els membres adherits han de ser amb “encant”, entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captiva i enamora el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. Un comitè d’experts format per professionals destacats i reconeguts d’àmbits diferents, i per representants de l’ACT, avalua i valida les sol·licituds d’accés al segell d’acord amb el compliment dels requisits marcats, com pot ser, per exemple, el domini d’idiomes per part del personal de les oficines de turisme. L’adhesió al segell aporta diversos beneficis, com l’increment de la visibilitat a webs i xarxes socials, l’accés a formacions de millora de la competitivitat o l’acompanyament i el suport a la comercialització.

Oficina de Turisme de La Pobla de Lillet
Estació del tren de La Pobla de Lillet
08696 La Pobla de Lillet
687 99 85 41
tur.lillet@diba.cat
www.turismelillet.cat

Comparteix aquest article