40 ANYS DEL FESTIVAL ESDANSA

Aquest any l’objectiu és que el festival Es Dansa torni a la plena normalitat entre els dies 22 i 28 d’agost a la població garrotxina de Les Preses.

Enguany hi participaran grups d’Argentina, República de Djibouti, Panamà, Tahití, Eslovàquia i Mèxic i participaran en les Nits Ésdansa, on es convida al públic a ballar i a experimentar els ritmes de les danses tradicionals dels diferents països convidats i també amb l’espectacle Danses del món, dissabte 27 i diumenge 28 d’agost, que ja és un habitual del festival.

Tancarà la participació internacional un Vespre de Tango! amb el Gran Ballet Argentino, el divendres 26 d’agost a la plaça Major.

Com ja ve treballant des dels últims anys, Ésdansa entén la dansa d’arrel tradicional per ser ballada i ser creada avui.

És per això que les propostes de nova creació tenen un pes important dins la programació. Aquest 2022 es recupera Pyrene 430 d’Amaiur Luluaga, Clàudia Gomez, Iñaki Plaza i Alex Lopez, que va ser la única proposta que no es va poder veure l’any passat a causa de la pluja, Tradere amb el nou espectacle de Laia Santanach i Movimiento Involuntario de Lara Brown.

El festival també presentarà un homenatge al coreògraf i historiador Manuel Cubeles.

En la part formativa del festival, el Campus Ésdansa’T recupera també el seu format prepandèmic. El Petit Ésdansa’T proposa un conjunt de càpsules sota el nom “Descobrim” que acompanya els infants a fer un recorregut i a conèixer els elements principals més icònics de Catalunya i de les cultures i països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2022. Una barreja de colors, cultures, llengües i diversitat que enriqueix a petits i grans!

Així mateix, Esdansa’T, els tallers de dansa tradicional per a adults, comptarà amb 30 tallers per aprendre danses tradicionals d’aquí i d’arreu i per experimentar amb diferents eines i tècniques per ballar.

Festival Ésdansa
Carrer la Fageda s/n
17178 Les Preses
info@esdansa.cat
972 69 34 85
www.esdansa.cat

Comparteix aquest article