Espai Cràter viatge al centre de la vida

Espai Cràter

Viatge al centre de la vida

Espai Cràter ha obert les portes a Olot, un centre que promou el coneixement entorn dels volcans, la ciència i la societat.

Aquest projecte impulsat per l’Ajuntament d’Olot, vol erigir-se com la referència en l’àmbit de la vulcanologia. Situat als peus del volcà Montsacopa, i en ple centre de la ciutat, Espai Cràter vol servir de punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica.

EXPOSICIÓ INTERACTIVA

L’exposició permanent d’Espai Cràter ha estat comissariada per Joan Martí Molist, director de Geociències Barcelona – CSIC, i desenvolupada per Indissoluble. Estructurada en diversos àmbits, explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn mitjançant audiovisuals, experiències immersives, fotografies, realitat virtual, maquetes o videomapping.

SITUAT A L’INTERIOR D’UN VOLCÀ

Els arquitectes Toni Casamor i Anna Codina són els autors de l’edifici, pensat perquè també formi part de l’experiència: està semisoterrat i dins del volcà Puig del Roser. Els visitants ho poden comprovar a la sala expogràfica, on hi ha un talús de greda.
L’Espai Cràter és un edifici amb accessos i recorreguts aptes per a tothom, que compta amb quatre sales diferenciades: la Cambra, una exposició permanent sobre vulcanologia; la Sala Magma, auditori amb capacitat per a 110 persones; l’Aula Bufador, espai per a les activitats educatives i la Zona sísmica, zona de treball i punt de documentació.

ACTIVITATS EDUCATIVES EXPERIENCIALS

Espai Cràter ofereix deu activitats educatives integradores, per als diferents nivells educatius i que permeten l’alumnat de conèixer i estimar el món que l’envolta, per aprendre a tenir-ne cura. L’objectiu és despertar l’esperit científic i de recerca en l’alumnat.

RECERCA, CONEIXEMENT I DESENVOLUPAMENT

Com espai científic, vol erigir-se en referent en l’àmbit de la vulcanologia, teixint aliances amb centres educatius, institucions i entitats per tal d’impulsar projectes i activitats. El primer pas ha estat la signatura d’un conveni amb el CSIC.

PROGRAMACIÓ PER A TOTA LA COMUNITAT

Exposicions, audiovisuals, debats, tallers… l’Espai Cràter dissenya una programació on la diversitat de propostes, formes de participació i llenguatges són els eixos per arribar a tota la comunitat.

VIATGE AL CENTRE DE LA VIDA

Espai Cràter és un projecte contemporani que treballa de forma innovadora, experiencial i participativa per abordar els reptes globals que afecten en l’àmbit local. Espai Cràter dona la benvinguda a les idees que ajuden a preservar el nostre paisatge, a comprendre el món i a crear una societat millor.

Espai Cràter
Carrer Macarnau, 55. 17800 Olot
Tel. 972 27 91 32

www.espaicrater.com
Instagram: @espai_crater

Horaris: Obert de dilluns a diumenge
Preu: 7€ (entrada general), 5€ (reduïda)
Gratuït per a la població d’Olot i la Garrotxa durant tot el 2022.
S’ofereixen visites guiades i tallers familiars.

Comparteix aquest article