ARRIBA EL FRED I AMB ELL LA GAROINADA

La Garoinada és una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició.

Va néixer l’any 1992 i el seu producte principal són les garoines. Aquesta festivitat se celebra en ple hivern durant les minves de gener i fins al mes de març, quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment. Les dates en les quals se celebrarà aquest any són del 14 de gener al 27 de març.

La Garoinada es considera que va ser la primera campanya gastronòmica de les comarques gironines i una de les primeres de Catalunya.

A la primera edició es va dur a terme una garoinada popular a la plaça de Llafranc, on es van consumir 10.000 garoines.

Aquest format va rebre algunes crítiques per la «sobreexplotació» dels eriçons. Actualment, està organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i compta amb la participació de diversos hotels i restaurants del municipi.

La seva carn, d’un sabor marí molt marcat i una textura suau i tova, es desfà a la boca, cosa que deixa una sensació sucosa i refrescant. Fa la impressió que s’està menjant un bocí de mar. Es tracta d’un producte típic de la costa rocosa mediterrània i, en concret, als països catalans.

Oficina de turisme de Palafrugell
Avinguda Generalitat, 33
17200 Palafrugell
+34 972 30 02 28
turisme@palafrugell.cat
www.lagaroinada.cat

Comparteix aquest article