En utilitzar aquest lloc, vostè accepta les Polítiques de privacitat i les Condicions d'ús.
Accept
Revista SortidaRevista Sortida
  • Inici
  • Tots els números
  • Especials
  • Punts de distribució
  • Contacte
Lectura: ARRIBA EL FRED I AMB ELL LA GAROINADA
Comparteix
Notificació
Aa
Revista SortidaRevista Sortida
Aa
  • Inici
  • Alt Urgell
  • Alta Cerdanya
  • Alta Ribagorça
  • Andorra
  • Baix Camp
  • Barcelona
  • Berguedà
  • Cerdanya
  • Conca Dellà
  • Costa Daurada
  • Empordà
  • Garraf
  • Garrotxa
  • Girona
  • Lleida
  • Osona
  • Pallars
  • Pallars Jussa
  • Pla de l’Estany
  • Ripollès
  • Tarragona
  • Tarragonès
  • Terres de l’Ebre
  • Inici
  • Tots els números
  • Mapa de distribució de la revista Sortida
  • Contacte
Have an existing account? Iniciar sessió
Segueix-nos
© 2023 Revista Sortida. All Rights Reserved.
EmpordàGeneralGironaSortida 50

ARRIBA EL FRED I AMB ELL LA GAROINADA

fa 4 anys
Comparteix

La Garoinada és una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició.

Va néixer l’any 1992 i el seu producte principal són les garoines. Aquesta festivitat se celebra en ple hivern durant les minves de gener i fins al mes de març, quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment. Les dates en les quals se celebrarà aquest any són del 14 de gener al 27 de març.

Contents
La Garoinada és una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició.La Garoinada es considera que va ser la primera campanya gastronòmica de les comarques gironines i una de les primeres de Catalunya.

La Garoinada es considera que va ser la primera campanya gastronòmica de les comarques gironines i una de les primeres de Catalunya.

A la primera edició es va dur a terme una garoinada popular a la plaça de Llafranc, on es van consumir 10.000 garoines.

Aquest format va rebre algunes crítiques per la «sobreexplotació» dels eriçons. Actualment, està organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i compta amb la participació de diversos hotels i restaurants del municipi.

La seva carn, d’un sabor marí molt marcat i una textura suau i tova, es desfà a la boca, cosa que deixa una sensació sucosa i refrescant. Fa la impressió que s’està menjant un bocí de mar. Es tracta d’un producte típic de la costa rocosa mediterrània i, en concret, als països catalans.

Oficina de turisme de Palafrugell
Avinguda Generalitat, 33
17200 Palafrugell
+34 972 30 02 28
turisme@palafrugell.cat
www.lagaroinada.cat

jose 06/15/2023 12/01/2021
Comparteix aquest article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Copy Link

Potser també t'agrada

EmpordàSortida 74

Una experiència INCLUSIVA Que connecta art i emocions

5 Min Lectura
GironaSortida 74

El conte i el parc del Drac de Vilallonga es fan grans

6 Min Lectura
GironaSortida 73

L’Espai Art l’Abadia de Sant Joan fa 15 anys

4 Min Lectura
Baix EmpordàGironaSortida 73

APUNTA’T A LES RUTES DE DOMÈNECH I MONTANER

3 Min Lectura

Troba la revista Sortida

infografia-catalunya-actualizada

Subscriu-te a la nostra newsletter

Sigues el primer en rebre els articles més nous a l'instant!

Newsletter

Subscriu-te a la nostre web

Podràs guardar els teus articles favorits i seguir la lectura quan vulguis

SUBSCRIU-TE

Revista gratuïta de promoció turística i cultural. Informa de les novetats i els atractius culturals i turístics de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord. Cada edició té una tirada de 25.000 exemplars a tot color que es distribueixen en més de 2.000 punts de recollida a l’Alt Pirineu, Andorra i tota Calalunya.

 LLEIDA, TARRAGONA, ANDORRA I ALT PIRINEU
 GIRONA I ALTA CERDANYA
 BARCELONA
© 2025 Revista Sortida. Cadena Pirenaica