APP MÒBIL. ELS NOUS SECRETS DE LES VIES VERDES DE GIRONA

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, entitat vinculada a la Diputació de Girona, posa a disposició dels usuaris de les rutes una nova aplicació dins el renovat projecte dels Secrets de les Vies Verdes.

L’app es pot descarregar de manera gratuïta des del web www.viesverdes.cat/secrets i s’inscriu dins una estratègia de ludificació per fer possible que els visitants i els jugadors s’apropin, a través del joc, als elements patrimonials, culturals i naturals al voltant de les vies verdes de Girona.

L’aplicació serveix de guia per recórrer les noves rutes dels Secrets, les quals es van presentar fa dos mesos, fruit del treball conjunt amb els ajuntaments dels municipis i altres agents del territori.

Els nous Secrets proposats es localitzen actualment en set municipis: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella.

Són rutes accessibles des de la via verda, per recórrer a peu o en bicicleta, que expliquen històries, llegendes i curiositats dels diferents municipis.

L’aplicació es vincula a aquests set nous Secrets, i proposa jocs de preguntes, puzles i cerca d’objectes de realitat augmentada amagats en els diferents punts d’interès.

L’aplicació està disponible en català, castellà, anglès i francès i consta de diferents apartats: informació sobre cadascun dels Secrets, la ruta i els punts d’interès associats; un mapa on consultar la ubicació de l’usuari i veure les rutes corresponents als Secrets i les vies verdes; informació sobre el patrimoni relacionat amb el pas històric del ferrocarril per les vies verdes, i quatre jocs per descobrir els Secrets de les Vies Verdes. Els jocs disponibles faran les delícies d’usuaris de totes les edats. En algun s’hi pot començar a jugar fins i tot abans de visitar les rutes.

A mesura que s’avança en l’aplicació, es marquen els punts d’interès que s’han visitat i els que queden per visitar. A més, mentre l’usuari visita llocs i va resolent reptes a través dels jocs, va obtenint punts que li permeten entrar en un rànquing de puntuació i veure la seva posició respecte a la d’altres usuaris.

Tant l’aplicació com el conjunt dels Secrets són un projecte viu, en procés de creixement, amb l’objectiu d’anar introduint noves rutes per descobrir.

El projecte dels Secrets de les Vies Verdes s’ha realitzat en el marc del PECT Costa Brava Pirineu de Girona: «Natura, cultura i intel·ligència en xarxa», un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc de la RIS3CAT i del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i per la Diputació de Girona.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc de la RIS3CAT i del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Consorci Vies Verdes de Girona
972 185 038
972 486 950
comunicacio@ddgi.cat
info@viesverdes.org

Comparteix aquest article