BEGET, UN DELS POBLES MÉS BONICS DE TOT L’ESTAT

Beget ha començat l’any incorporant-se a l’associació ‘Los pueblos más bonitos de España’, una agrupació creada el 2011 i que aplega poc més de 104 viles amb encant d’arreu de la geografia de l’estat.

Enguany, l’associació ha incorporat 11 nous pobles a la llista, i Beget, situat al Ripollès, és l’únic de les comarques de Girona; de fet, és l’únic poble de tot Catalunya afegit aquest 2021.

Anteriorment, ja formava part de la xarxa la vila lleidatana de Bagergue.

Completen les noves incorporacions del 2021 el poble castellanolleonès de Molinaseca, dos andalusos (Baños de la Encina i Genarguacil), Nuevo Baztán, a Madrid, la vila navarresa de Roncal, els asturians Bulnes i Cudillero, Valverde de la Vera, a Extremadura, i les viles de l’arxipèlag canari Garachico i Agulo.

De Beget, poble de poc menys de 30 habitants, però un dels més visitats de Catalunya en un any convencional, l’associació n’ha destacat l’entramat de cases de pedra i fusta i coronades per teules àrabs, al voltant de la meravellosa església de Sant Cristòfol, construïda entre els segles X i XIII.

A dins, un impressionant retaule barroc coronat per la figura de Sant Cristòfol portant el nen Jesús sobre les seves espatlles deixa embadalit al més experimentat. Des d’aquest punt neuràlgic, una xarxa de carrerons empedrats s’expandeixen serpentejant fins als ponts medievals que travessen el riu Llierca.

Tots els pobles de l’associació ‘Los Pueblos más bonitos de España’ destaquen per la seva bellesa, la seva història i la seva cultura. Beget, a banda de la seva arquitectura i història, és atractiu pel seu entorn natural, que el fa ideal per recórrer senders a peu o en bicicleta de muntanya. De fet, compta amb nombroses rutes de diferent dificultat. Un altre tresor per descobrir és la seva gastronomia, a base de productes de qualitat.

La incorporació de Beget dins aquesta associació estatal que vol posar llum als pobles més bonics de l’Estat constitueix una insígnia més per afegir a la llarga llista de reconeixements que acumula el poble ripollès.

La vila ja va ser distingida per la Generalitat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva significació històrica, urbanística, arquitectònica, tipològica i ambiental. Ha estat declarat Patrimoni Històric Monumental i, des del 1983, conjunt historicoartístic.

Beget compta també amb el segell ‘Pobles amb encant’, que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Està adreçat a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’elements que els fan bells a tothom qui els visita. Els pobles que compten amb el segell, entren a formar part d’un pla de promoció específic amb avantatges com visibilitat als canals de difusió del Govern, participació en activitats com fires, workshops, o accés a informes d’intel·ligència de mercat.

Oficina de turisme de Camprodon i la Vall
C/ Sant Roc, 22
17867 Camprodon
Tel. 972 740 010
Fax: 972 130 324

www.camprodon.cat
valldecamprodon.org
turisme@camprodon.cat
turisme@valldecamprodon.org

Comparteix aquest article